Zwerfafval uit stad en ommeland in Expositie ‘The Art of Waste’ in Wall House#2

COLLECT CONNECT Walk (2020), Martina Dal Brollo.
Foto: Gabriel Garcia Rojas

De expositie The Art of Waste krijgt een wisseling. De Italiaanse kunstenares Martina Dal Brollo toont vanaf vanaf zaterdag 19 september een selectie zwerfafval uit haar afstudeerproject ‘COLLECT CONNECT Walk’ Wall House #2.

COLLECT CONNECT Walk

Martina Dal Brollo liep in juni haar COLLECT CONNECT Walk, een ‘afval-inzamelingswandeling’ van vijf dagen tussen Stad en wad door de provincie Groningen. Tijdens het lopen verzamelden de kunstenares en zo’n honderd ‘MilieuStewards’ van Groningen Schoon Dankzij Mij al het afval dat ze onderweg tegenkwamen.

Dal Brollo ziet in dit afval persoonlijke verhalen: data om te analyseren. Deze sporen geven ons inzicht in onze gewoontes en de herinneringen aan alle mensen die op aarde voorbij trekken.

De tocht van 77 kilometer leverde ongeveer 87 kilo aan afval en verhalen op. Het eindpunt van de tocht was bij Wall House #2.

In de tentoonstelling The Art of Waste – waar ook werk te zien is van ‘afvalkunstenaar’ Maria Koijck, fotograaf Caroline Penris en beeldend kunstenaar Joukje Pees – toont ze een deel van de vondsten tijdens deze reis.

Martina Dal Brollo

Martina Dal Brollo (Trento, 1990) behaalde in 2020 haar master in Media, Art, Design & Technology (MADtech) aan het Frank Mohr Instituut in Groningen. Eerder studeerde ze kunst aan de Universiteit van Barcelona.

Dal Brollo heeft een multidisciplinaire aanpak. Begonnen in de schilderkunst experimenteert ze tegenwoordig met performances, kortstondige acties en lichtinstallaties.

World Clean Up Day

Het is zaterdag 19 september World Clean Up Day. Bij Wall House vindt om 13.00 uur de afsluiting plaats van NazomerKriebels, de vervanger van LenteKriebels, de jaarlijkse opruimactie in de gemeente Groningen. Wethouder Glimina Chakor opent Martina Dal Brollo’s deel van de expositie The Art of Waste.

Ook reikt Chakor de ‘gouden grijper’ uit en wordt de duizendste ‘stille kracht’ van Groningen Schoon Dankzij Mij gehuldigd.

Toegang

Het gebouw en de expositie The Art of Waste is tot en met 1 november 2020 elke zaterdag en zondag geopend van 12.00 tot 17.00 uur. De toegang is gratis. Wall House #2 bevindt zich aan de A.J. Lutulistraat 17 in Groningen.

De vondsten uit Friescheveen van Nick Landman zijn nog te zien tot en met 12 september. Wall House #2 houdt zich aan de landelijke richtlijnen van het RIVM en laat daarom een beperkt aantal bezoekers tegelijk toeom anderhalve meter afstand tot elkaar te kunnen bewaren. Vooraf reserveren is niet nodig.

Het complete programma van 2020 is te vinden op www.groningermuseum.nl/wallhouse

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden