Uittips voor zaterdag 19 december: Groningen bruist dit weekend

WinterWelVaart 2014
Foto: Niels Knelis Meijer

Groningen bruist dit weekend met WinterWelVaart, OrbitFest, Moving Mesdag, maar ook Santa Run en The Kik. Hieronder de uittips voor zaterdag 19 december.

WinterWelVaart in Groningen

WinterWelVaart is dit weekend van vrijdag 18 december tot en met zondag 20 december. Aan de kades van de Hoge en Lage der A liggen talloze, meest historische en sfeervol verlichte schepen.

Er is van alles te zien en te doen, zoals op de schepen concerten, exposities en voorstellingen en op de wal zijn proeverijen, en kinderactiviteiten.

Ook dit jaar is er weer een Kunstroute, waaraan vele galeries rondom de A meedoen. Ook in het Noordelijk Scheepvaartmuseum zijn activiteiten. Voor alle informatie en activiteiten: winterwelvaart.nl

WinterWelVaart Kerstmarkt
Op deze zaterdag is ook vanaf 12.00 uur tot 22.00 uur de WinterWelVaart kerstmarkt. Een gezellige en bijzondere samenstelling van winterse producten, eten en drinken, kunst en antiek en andere niet-te-missen snuisterijen.

In gezellige houten huisjes en kraampjes zijn er genoeg kansen om te slagen voor je last-minute kerstinkopen.

Moving Mesdag

Moving Mesdag, de digitale variant van de wereldberoemde Panorama Mesdag op het Waagplein. Een visuele reis van zes minuten wordt getoond door vier jaargetijden en vierentwintig uren van de dag. Moving Mesdag wordt vertoond op 14 speciale curved schermen en samen vormen zij een perfecte cirkel die in een speciaal hiervoor ontworpen ‘dome’ zijn geplaatst. Het is een betoverende reis door het Scheveningen van 1880. Voor meer informatie: deverhalenvangroningen.nl/mesdag

Winterlichtfestival OrbitFest: Channels to the Stars

Op 18, 19 en 20 december is Groningen het decor van het futuristische winterlichtfestival OrbitFest: Channels to the Stars.

Een lumineus landschap van lichtinstallaties worden vertoond na zonsondergang op het Ebbingekwartierterrein en verschillende locaties in de binnenstad. Een winterlichtexpo, duurzame lichtworkshops en er is een markt met winterse catering.

Ook is er het winterlab voor de onderzoekende types, waar bezoekers proefjes doen. Flitslezingen zijn te volgen over ruimtevaart, gezondheid, energie en voedsel. OrbitFest: Channels to the Stars is een productie van ColorC, een organisatie die kunst en samenleving bij elkaar brengt.

Voor meer informatie: www.orbitfest.com.

‘WINTER IN GRONINGEN’

Winter in Groningen zorgt rondom de feestdag voor extra veel gezelligheid in de binnenstad van Groningen. Deze zaterdag biedt:

  • Engel der Sereniteit: Deze Engel brengt u tussen 13.00 uur tot 17.00 uur direct in hogere sferen…
  • Tom Tom & de Bombardon: Tom en Tom spelen winterse liedjes met hun reuzentuba, een Bombardon van 12.00 uur tot 16.00 uur.
  • Kiddy Ride Police Patrol: Twee overijverige agenten rijden van 12.00 uur tot 16.00 uurh hotsend en botsend door de stad.
    (Bron: citytrip.groningen.nl)

David Bowie is

David Bowie is, de langverwachte tentoonstelling over de bijzonder zanger is te zien in het Groninger Museum. De tentoonstelling biedt meer dan 300 objecten het eerste internationale overzicht van de uitzonderlijke carrière van David Bowie. Voor meer informatie: groningermuseum.nl

David Bowie Tribute

De Emg Faktors staat in het teken van rocklegende David Bowie. Veel Bowie muziek wordt gecombineerd met film, bands, videokunst en meer. De Bowie coverband “Starmen” komt meerdere avonden optredens verzorgen ondersteund door een live-orkest, diverse solisten en videoprojecties. Deze avond is om 20.30 uur in Nachtcafe Warhol, meldt Uit Groningen.

The Kik – Met de deur in huis

Nederlands bekendste nederbietband schijnt in dit muzikale ‘blijspel’ ‘Met de deur in huis’; een voorstelling waarin plaats is voor meer dan alleen rock-‘n-roll: hun voorliefde voor smartlappen, aubades, satire en zelfs neder-skiffle komt ruimschoots aan bod, meldt de Oosterpoort. De voorstelling is om 20.30 uur.

Santa Run

Zaterdagavond rennen kerstmannen en kerstvrouwen door het centrum van Groningen om 21.00 uur. Het Goede Doel is de voedselbank. Het parcours bestaat uit 2 rondes van 2,5 km. Het is ook mogelijk om 1 ronde te lopen. Voor meer informatie: http://www.santarun-groningen.nl/

De concerten van Dotan en De Jeugd van Tegenwoordig in de Oosterpoort zijn uitverkocht.

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden