Open Monumentendag in Groningen

Provincie Groningen.
Foto: De Redactie

Tijdens de jaarlijkse Open Monumentendag op zaterdag 12 september zijn 35 monumenten te bezoeken. De Open Monumentendag gaat dit jaar door in aangepaste door ondanks corona. Alle deelnemende panden hebben maatregelen getroffen om bezoekers veilig te kunnen ontvangen.

Dit jaar is er geen informatiemarkt en geen programmaboekje. Wel is er een informatiepunt in het Boter- en Broodhuisje van de Martinikerk. Het informatiepunt is geopend van 10.00 uur tot 16.00 uur.

Aangepast programma in provinciehuis

Het provinciehuis is tussen 10.00 uur en 17.00 uur geopend voor bezoekers maar met een aangepast programma. Bezoekers kunnen rondlopen door de eeuwenoude vergaderzalen in het provinciehuis via een aangegeven looproute. Iedereen krijgt bij binnenkomst een folder met informatie over de geschiedenis en de bijzonderheden van het gebouw. De wandeling duurt ongeveer een half uur.

Vanwege het coronavirus kan maar een beperkt aantal personen in het gebouw terecht. Er is ruimte voor maximaal 140 bezoekers. Belangstellenden moeten zich van tevoren online aanmelden via de website van Open Monumentendag: www.openmonumentendag.nl Per half uur kunnen maximaal 10 personen tegelijk in het gebouw aanwezig zijn. Zo kunnen bezoekers 1,5 meter afstand houden.

Bijzondere tour

Ook kan men deelnemen aan een ‘Anderhalvemetertour’: ‘Naar Buiten! Gezond in de stad’. Esen bijzondere tour langs zestien (on)bekende plekken die samen het verhaal vertellen van ziekte en gezondheid in Groningen. Ga mee met een gids, doe de Gezond in de stad-audiotour of ga gewoon lekker zelf op stap en ontdek hoe ziekte en gezondheid het aanzien van onze stad hebben bepaald.

Deelnemende plaatsen

Deelnemende gemeenten aan de Open Monumentendag in de provincie zijn Groningen, Haren, Garmerwolde, Leegkerk, Middelbert, Noorddijk, Noorderhoogebrug, Thesinge, Wittewierum, Woltersum.

Gratis toegankelijk

Open Monumentendag valt jaarlijks in het tweede weekend van september. Veel rijksmonumenten in het land zijn dan gratis toegankelijk voor het publiek.

Kijk voor meer informatie: openmonumentendag.nl.

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden