Virtuele 4 Mijl van Groningen en 4Mijl4You

Foto: Archief De Redactie

Wie toch de 4 Mijl van Groningen wil lopen kan dit doen door op 11 oktober mee te doen aan de virtuele 4 mijl en 4Mijl4You. Na de aflasting van de 4 Mijl door het coronavirus is een app ontwikkeld, waarbij lopers dankzij deze app het hardloopevenement zo echt mogelijk beleven.

Organisator Golazo en hoofdsponsor Menzis willen met de virtuele 4 Mijl van Groningen en de 4Mijl4You zo veel mogelijk mensen – op afstand en individueel – op een veilige manier in beweging brengen. Bij de 4 Mijl kun je als deelnemer hardlopend meedoen en bij de 4Mijl4You wandelend.

De deelnemers kunnen van tevoren hun eigen ideale route uitstippelen met de digitale Nationale-Nederlanden Hardloopplanner en zo starten en finishen bij bijvoorbeeld hun voordeur.

Virtueel startschot

Via de MyTrace-app wordt de beleving zo levensecht mogelijk nagebootst. Zo klinkt bijvoorbeeld voor het virtuele startschot het enige echte 4 Mijl lied van de band Nuchter. Onderweg horen de deelnemers aanmoedigingen van een enthousiast publiek, worden ze op de hoogte gehouden van hun tussentijden, gemiddelde snelheid en klasseringen, Ook horen ze waar ze zich op het originele parcours zouden bevinden. Alle informatie, inclusief de eindtijd, verschijnt na afloop op een persoonlijke tijdlijn.

NN Running Day

De virtuele virtuele 4 Mijl van Groningen (voor hardlopers) en de 4Mijl4You (voor wandelaars) zijn onderdeel van de NN Running Day. Hierbij kunnen sportievelingen deelnemen aan de NN Marathon Rotterdam, Marathon Eindhoven, Singelloop Utrecht, Almere City Run, Maastrichts Mooiste, 4 Mijl van Groningen en 4Mijl4You.

Inschrijven voor de Menzis 4 Mijl van Groningen of de 4 Mijl4You kan via www.4mijl.nl/virtuele-editie. Deelname is volledig gratis.

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden