KLM Urban Trail Series richt zich op 2021

Foto: Archief De Redactie

Dit jaar komt er geen KLM Urban Trail in Groningen. Organisator Golazo Sports heeft samen met hoofdsponsor KLM besloten om alle evenementen van de KLM Urban Trail Series voor 2020 af te lasten vanwege de coronacrisis.

De KLM Urban Trails in onder meer Amsterdam en Utrecht waren al eerder met het oog op de volksgezondheid uitgesteld. De blik wordt nu volledig gericht op 2021.

De KLM Urban Trail stond dit jaar gepland op 5 april in Groningen, maar uitgesteld tot nader order. Na nauwgezette beoordeling van de situatie rond COVID-19 zijn beide partijen tot de conclusie gekomen dat het niet verantwoord is om de KLM Urban Trail Series 2020 door te laten gaan.

“De afgelasting is een enorme teleurstelling voor alle betrokkenen, maar is realistisch en noodgedwongen. De veiligheid en gezondheid van deelnemers, toeschouwers en medewerkers komen altijd op de eerste plaats”, aldus de organisatie.

De KLM Urban Trail Series is een populair loopconcept waarbij in 2020 twaalf steden (Utrecht, Breda, Groningen, Leeuwarden, Amsterdam, Den Haag, Den Bosch, Rotterdam, Delft, Haarlem, Arnhem en Eindhoven) ontdekt konden worden via een verkenningsloop door onder andere markante gebouwen, theaters, stadions en steegjes. Ondanks enkele versoepelingen maken de beperkende overheidsrichtlijnen het onmogelijk om de unieke trails veilig te organiseren op de manier zoals ze oorspronkelijk zijn bedoeld.

De aangeschafte startbewijzen blijven geldig voor 2021. Iedereen die zich heeft ingeschreven voor een van de KLM Urban Trails 2020 krijgt persoonlijk bericht. Zodra de nieuwe data bekend zijn, worden deze via de officiële kanalen gecommuniceerd.

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden