WinterWelVaart 2020 gaat in aangepaste vorm door

Foto: Knelis

Winterwelvaart gaat dit jaar wel door maar in een aangepaste vorm, vanwege de onzekere situatie rond corona. Voor het winterevenement is een alternatief programma voor het winterevenement in de maak, maakte de organisatie afgelopen week bekend.

Afhankelijk van de maatregelen die door de landelijke en gemeentelijke overheden getroffen worden, bestaat het evenement dit jaar uit een kleine twintig feeëriek uitgelichte historische schepen.

Andere jaren bruisten de kades van de mensen. ‘In deze tijd is het juist niet wenselijk om een massapubliek naar de kades en schepen te trekken, daarom wordt er naar alternatieven gezocht’, aldus de organisatie.

Aangepast programma

Mogelijke varianten zijn een luisterroute langs de kleine veertig monumenten aan het Hoge en Lage der A en de maritieme geschiedenis. Ook is er een live talkshow met verschillende gasten aan de Kleine der A. De programma’s zijn ook live en online te volgen.

Bovendien wordt net als voorgaande jaren samengewerkt met de regio, de mogelijkheden van een parallel programma in Zoutkamp en Sappemeer met een reporter op locatie worden onderzocht.

Zoutkamp en Sappemeer

Het Visserijmuseum in Zoutkamp en Historische Scheepswerf Wolthuis zijn de medeorganisatoren van WinterWelVaart in de provincie. In overleg met deze instellingen en de veiligheidsregio’s worden hier ook aangepaste programma’s ontwikkeld.

WinterWelVaart vindt dit jaar plaats van 18 tot en met 20 december.

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden