Uittips voor zondag 13 december: Kerstmarkten, Bowiemania en de laatste dag van World Press Photo 2015 in Groningen

Foto: Publiek Domein

Wat gaan we doen deze zondag? Er zijn veel leuke culturele uitstapjes, zowel in de Stad als in de Provincie.

World Press Photo 2015

De laatste dag van World Press Photo 2015 vandaag van 10.00 uur tot 18.00 uur om deze bijzondere tentoonstelling te kunnen zien. Een overzicht van de mooiste en indrukwekkendste nieuwsfoto’s die het afgelopen jaar gemaakt zijn door ’s werelds beste fotojournalisten. De tentoonstelling is georganiseerd door Stichting Wereld Pers Foto Groningen (WPFG). Voor meer informatie: wpfgroningen.nl

Stadjersmarkt in Martiniplaza

Deze markt bestaat uit een vlooienmarkt en een braderie en live muziek. Ook zijn er verschillende kinderattracties. De markt is georganiseerd door Vitalis vlooienmarkten. De markt is geopend van 10.00 uur tot 16.30 uur. Voor meer informatie: martiniplaza.nl

Zweedse Kerstmarkt in de Suikerfabriek

Deze zondag is de Zweedse Kerstmarkt in de Suikerfabriek van 11.00 uur tot 17.00 uur te bezoeken. Het thema deze markt is SLÖJD (ambachtelijke kunst) Kunst & Ambacht en 70 jaar Pippi Langkous.

De producten bestaan uit handwerk, cadeau-artikelen en Scandinavische producten. Daarnaast zijn er kinderactiviteiten, live muziek en zang. Ook is er een Loppis, een Zweedse tweedehands markt met onder andere tafellinnen, kinderboeken en kandelaars. Natuurlijk is de catering Zweeds, met onder andere kaneelbroodjes en andere scandinavische specialiteiten.
Lees ook: Zweedse kerstmarkt in de Suikerfabriek in Groningen
Voor meer informatie: zweedsemarkt.nl

Kerstmarkt Reitdiephaven

Een gezellige Kerstmarkt aan het Reitdiephaven in Groningen met diverse activiteiten begint om 11.00 uur tot 18.00 uur.

Bowiemania

Vandaag is het Bowiemania in de binnenstad van Groningen. Het creatieve entertainmentteam de Paraformers zal deze middag het winkelend publiek vermaken van 13.00 uur tot 17.00 uur. David Bowie is in Groningen! Door de bijzondere tentoonstelling “David Bowie is”, te zien in het Groninger Museum, is er nog veel meer te zien en te beleven. Look-a-likes als Soul Bowie’s, Ziggy Bowie’s, Goblin Bowie’s, Electric Bowie’s kun je tegenkomen in het centrum.

‘David Bowie is’

De beroemde tentoonstelling van de wereldberoemde David Bowie, met meer dan 300 objecten uit het persoonlijk archief van David Bowie is te zien in het Groninger Museum. De expositie is vrijdag 11 december geopend voor publiek. Om zeker te zijn van een ticket kunt u het beste on-line een kaartje kopen via groningermuseum.nl.
Lees ook: Expositie David Bowie in Groninger Museum in Groningen

Kleintje Cultuur: Lichtengelen maken

Deze middag is het vanaf 14.00 uur kleintje Cultuur in de kerk van Leegkerk. Deze middag kunnen kinderen samen met docenten en beeldend kunstenaars Hilda Top en Anja Lofvers van de Kinderwerkplaats bij VRIJDAG lichtengelen maken. Er kunnen maximaal 20 kinderen in de leeftijd van 6 tot en met 12 jaar meedoen. De toegang is gratis. Locatie: De kerk van Leegkerk, Leegeweg 38, 9746 TC Groningen

Opera per Tutti: opera voor iedereen

Het gezelschap “Opera per Tutti! geeft deze middag om 15.00 uur een bijzonder concert in de Remonstrantse kerk. Het thema deze middag is het getal vier: vier maanden lang een ander programma met vier stukken uit vier opera’s door vier eeuwen heen. Voor meer informatie: blgroningen.nl

Melodica Festival Groningen

Een festival in het teken van folk- en songwritermuziek vindt dit weekend voor de derde keer plaats. Tijdens het festival kun je 23 muzikale acts bewonderen van lokaal talent tot buitenlandse toppers, meldt melodica-groningen.nl.

David Bowie Tribute

David Bowie Tribute, de Bowie-avonden vinden plaats in Nachtcafé Warhol. Deze avond staat in het teken van rocklegende David Bowie. Veel Bowie muziek wordt gecombineerd met film, bands, videokunst en meer. Deze avond begint om 19.00 uur. Voor meer informatie: emgfaktors.com.

Kerstmarkt Bourtange

De kerstmarkt in Bourtange is uniek. Een unieke, sfeervolle markt in het oude centrum van de vesting met een reusachtige dennenboom in het midden op het marktplein met honderden lichtjes. Alle markante punten in de vesting zijn versierd tijdens de kerstmarkt met duizenden prachtige lichtjes. De kerstmarkt is geopend vanaf 11.00 uur.

Oud-Hollandsche Kerstmarkt Fraeylema

Ook deze zondag is er tussen 11.00 uur en 17.00 een Oud-Hollandsche Kerstmarkt met IJsbaan. De sfeervolle kerstmarkt met lichtjes en decoraties en de grote kerstboom is te vinden op het voorterrein van de versierde borg.
Voor meer informatie: fraeylemaborg.nl

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden