Uittips zaterdag 12 december: Groningen in het teken van David Bowie, Kerstmarkten, cultuur en muziek

Foto: De Redactie

Groningen staat deze dag in het teken van de tentoonstelling ‘David Bowie is’, er zijn verschillende kerstmarkten, kerstconcerten en het is het laatste weekend van World Press Photo.

World Press Photo in de Der Aa-kerk

De laatste mogelijkheid dit weekend om het bijzondere overzicht van de mooiste en indrukwekkendste nieuwsfoto’s, die het afgelopen jaar gemaakt zijn door ’s werelds beste fotojournalisten te bezichtigen tijdens deze tentoonstelling in de Der Aa-kerk.
Deze zaterdag zijn de openingstijden van 10.00 uur tot 13.00 uur en ’s avonds van 18.00 uur tot 22.00 uur.
Voor meer informatie: wpfgroningen.nl

Ommelandermarkt op het Harmonieplein

Van 10.00 uur tot 16.00 uur is de Ommelandermarkt, de streekproductenmarkt van Groningen, op het Harmonieplein vandaag.
Voor meer informatie: ommelandermarkt.nl

‘David Bowie is’

De beroemde tentoonstelling van de wereldberoemde David Bowie, met meer dan 300 objecten uit het persoonlijk archief van David Bowie is te zien in het Groninger Museum. Lees ook: Expositie David Bowie in Groninger Museum in Groningen
Voor meer informatie: groningermuseum.nl

NNO- What’s on David Bowie’s playlist

Het Noord Nederlands Orkest belicht met een verrassend programma de muzikale inspiratie van het popfenomeen, een compilatie van grote Bowie hits. Dj en radiopresentator Eric Corton leidt de werken in. De aanvang is om 20.15 uur in de Oosterpoort. Voor meer informatie: de-oosterpoort.nl

David Bowie Tribute

David Bowie Tribute, de Bowie-avonden vinden plaats in Nachtcafé Warhol.
Deze avond staat in het teken van rocklegende David Bowie. Veel Bowie muziek wordt gecombineerd met film, bands, videokunst en meer. Bowie coverband “Starmen” komt meerdere avonden optredens verzorgen samen met een live-orkest, diverse solisten en videoprojecties.
De aanvang is om 21.30 uur. Voor meer informatie: emgfaktors.com.

Zweedse Kerstmarkt in de Suikerfabriek

12 december van 11.00 uur tot 17.00 uur is de Zweedse Markt in de Suikerfabriek. Het thema deze markt is SLÖJD (ambachtelijke kunst) Kunst & Ambacht en 70 jaar Pippi Langkous.

De producten bestaan uit handwerk, cadeau-artikelen en Scandinavische producten. Daarnaast zijn er kinderactiviteiten, live muziek en zang. Ook is er een Loppis, een Zweedse tweedehands markt.
Lees ook: Zweedse kerstmarkt in de Suikerfabriek in Groningen

Kerstmarkt Damsterplein

Het Damsterplein is vandaag omgetoverd tot een prachtig plein, versierd met lichtjes, kerstgroen en vuurkorven. De Markt biedt verschillende kerstspullen, cadeaus, decoraties en lekkernijen. De Kerstmarkt is van 14.00 uur tot 20.00 uur.

Kerstconcert Luthers Bach Ensemble in de Der Aa-kerk

Het Luthers Bach Ensemble geeft een feestelijk Kerstconcert met Franse kerstliedjes om 15.30 uur in de Der Aa-kerk.
Lees ook: Feestelijk kerstconcert Luthers Bach Ensemble in Groningen

Wildvang in Centrum voor Beeldende Kunst (CBK)

Dit event richt de schijnwerpers op het talent van Groningen. Beeldende kunstenaars, poezie, optredens van bands en deejays zijn aanwezig. Ook wordt bekendgemaakt wie dit jaar de Hendrik de Vriesstipendium, de aanmoedigingsprijs voor professionele kunstenaars van de gemeente Groningen wint dit jaar. De aanvang is om 17.00 uur. Voor meer informatie: www.cbkgroningen.nl

Melodica Festival Groningen

Een festival in het teken van folk- en songwritermuziek vindt dit weekend voor de derde keer plaats. Tijdens het festival kun je 23 muzikale acts bewonderen van lokaal talent tot buitenlandse toppers, meldt melodica-groningen.nl.

De Nacht van Noord 2015

Onder met motto ‘zo heeft u ze nog nooit gehoord’ brengen Groninger topartiesten samen met bekende landelijke artiesten vertrouwde nummers in verrassende arrangementen onder leiding van Noordpoolorkest in Martiniplaza. Voor meer informatie: martiniplaza.nl
Aanvang: 21:00 uur

Lutje WinterWelvaart

Lutje WinterWelvaart: in Appingedam en Zoutkamp meert een gedeelte van WinterWelvaart op deze zaterdag aan.

  • In Appingedam is in de Nicolaikerk een kunstmarkt van Kunst in de Kerk en achter de kerk is een gezellige kerstmarkt en muziek. Varend Erfgoed is aanwezig in de haven met de Gouden Bodem en de Anna Catharina. Er zijn activiteiten aan boord zoals muziek en verhalenvertellers.
  • De Reitdiepskade is rond het Visserijmuseum in Zoutkamp het decor voor het evenement WinterWelVaart. In de binnenhaven liggen enkele historische schepen en viskotters afgemeerd en ook het zeilschip de Ecolution en de reddingsboot Gebroeders Luden zijn voor het publiek toegankelijk. Deze zaterdag is er ook een kerstmarkt in het dorp.

Oud-Hollandse Kerstmarkt Fraelemaborg in Slochteren

Het voorterrein van de Fraeylemaborg is het decor van een Oud Hollandsche kerstmarkt, dat je meeneemt naar de sfeer en gezelligheid rond de feesdagen van vroeger. Ook kan er geschaatst worden, want er is een ijsbaan aanwezig. Lees wat deze markt allemaal te bieden heeft op fraeylemaborg.nl. De openingstijd is van 11.00 uur tot 17.00 uur.

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden