Urban Walk Groningen verplaatst naar zondag 4 oktober

Foto: Urban Walk Groningen

De Urban Walk Groningen gaat dit jaar toch door. Het wandelevenement vindt plaats op zondag 4 oktober. De inschrijving is maandag heropend.

De in het voorjaar geplande Urban Walk Groningen ging niet door vanwege de coronacrisis. In overleg met de gemeente Groningen en andere betrokkenen zijn er protocollen uitgeschreven om het evenement veilig te laten verlopen.

“Wegens de nieuwe coronamaatregelen die het RIVM en de gemeente Groningen hebben opgesteld kunnen wij op een veilige en verantwoorde manier de Urban Walk Groningen organiseren voor alle deelnemers. Om het evenement soepel te laten verlopen en het risico op de verspreiding van het coronavirus te minimaliseren, worden er extra maatregelen getroffen. Zo worden alle startbewijzen deze editie toegestuurd, starten de deelnemers in kleinere toegewezen startwaves en faciliteren we een ruim opgezet evenemententerrein, zodat de 1,5 meter afstand nageleefd kan worden. Daarnaast houden we als organisatie de ontwikkelingen rondom Covid-19 nauwlettend in de gaten en zullen de maatregelen aanpassen aan de ten tijde van het evenement geldende richtlijnen,” aldus projectmanager Michelle Mencke, namens Golazo Noord-Nederland verantwoordelijk voor het evenement.

De eerste drie spraakmakende locaties die onderdeel willen zijn van dit unieke wandelevenement zijn de Drie Gezusters, MartiniPlaza en het Provinciehuis.

Voor wandelaars is Groningen op een unieke manier te ontdekken in het najaar. De routes van ongeveer 11 of 18 kilometer leiden wandelaars langs en door diverse stedelijke locaties.

De start en finishlocatie ligt in het Noorderplantsoen. Na afloop van de wandeltocht ontvangen alle deelnemers een uniek aandenken aan de mooie wandeltocht.

Inschrijven kan via www.urbanwalkgroningen.nl. Voor deelnemers die al een startbewijs hadden aangeschaft gaat deze automatisch over naar de nieuwe datum.

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden