Weekendtips voor Groningen #30

Foto: De Redactie

Dit weekend zijn er verschillende mogelijkheden om erop uit te gaan. De Ommelander Markt is te bezoeken, zondag is de laatste kans om M • M • X te zien, je tussen de zeehonden wanen of lekker struinen bij de Sunday Summer Fair, lees hieronder de mogelijkheden.

Ommelander Markt

Deze zaterdag is de Ommelander Markt met regionale streekproducten te bezoeken van 10.00 uur tot 17.00 uur op het Harmonieplein in de Oude Kijk in ’t Jatstraat.

Producten als honing, brood, kaas, soep en hartige taart, fruit, koeken, groente waaronder asperges, verse groente en groenteplantjes, diverse soorten vlees en vis, maar ook soep, hartige taart en zeep zijn verkrijgbaar. Ook hebben de standhouders verschillende aanbiedingen.

Het motto op de Ommelander Markt ook voor deze week is “Boodschappen doen, inpakken en weer doorlopen.”

De Ommelander Markt vraagt bezoekers verspreid over de dag de boodschappen te doen. Het is meestal ’s ochtends druk en ’s middags rustig.

DIG IT ALL: Archeologie van de toekomst

In het Universiteitsmuseum is de tentoonstelling DIG IT ALL te bezoeken. Dig IT ALL onthult de grensverleggende technieken van de moderne archeologie. Ter ere van het honderdjarig bestaan van het Groninger Instituut voor Archeologie (GIA) van de Rijksuniversiteit Groningen wordt de archeologie van de toekomst onderzocht.

Bij de tentoonstelling ervaar je hoe het is om zelf bij een archeologische opgraving te zijn. Je waant je in graftombes uit het Oude Italië en Griekenland. 3D-reconstructies brengen de ontdekte voorwerpen, zoals kruiken en potten, tot leven.

Scheepswrakken in de Noordoostpolder komen aan het licht door digitale analyse van kleine hoogteverschillen in het landschap. En digitale vergelijkingscollecties brengen de archeologie van planten en dieren in kaart. Ook wordt stilgestaan bij de Bevrijding van Groningen en worden oorlogsvondsten uit onze eigen stad getoond.

Dig It ALL is dagelijks te zien van 12.00 uur tot 17.00 uur. Locatie: Universiteitsmuseum Groningen, Oude Kijk in ’t Jatstraat 7 a in Groningen. Voor meer informatie: www.rug.nl

M • M • X in Martiniplaza

Ontdek de wereld van licht, show en techniek bij M • M • X in MartiniPlaza Groningen! M • M • X is een zinnenprikkelende reis langs multimedia experiences met 3D animaties, holografische projecties, lasers, sound en een spectaculaire eindshow. Zaterdag is de laatste kans om M • M • X te zien. Lees ook: MartiniPlaza presenteert eigen productie M • M • X

Locatie: MartiniPlaza, Leonard Springerlaan 2 in Groningen. Voor meer informatie: Martiniplaza.nl

VR-experience in Zeehondencentrum Pieterburen

In Zeehondencentrum Pieterburen is de nieuwe expo met virtual reality belevenis “Are you talking to me?” te ontdekken. Met de VR bril op waan je je tussen de zeehonden in de Waddenzee en ontdek je het effect van het geluid van de mens op zeehonden in de natuur. Het geluid van de zeehond wordt ook wel als ‘huilen’ ervaren, vooral wanneer het lijkt alsof ze hun moeder kwijt zijn geraakt. Aan de hand van deze nieuwe expositie, een speurtocht voor kinderen en de unieke virtual reality belevenis leer je de taal van de zeehonden.

Vanwege de Corona maatregelen is het verplicht om vooraf je bezoek te reserveren op datum en tijdslot in de ochtend of middag.

Locatie: Hoofdstraat 94a 56, 9968 AG Pieterburen. Voor meer informatie: www.zeehondencentrum.nl

Sunday Summer Fair bij EM2

Bij EM2 is Sunday Summer Fair te bezoeken bij EM2. De Sunday Summer Fair, ‘het kleine zusje van de Suikermarkt’, biedt lokale producten, vintage, deco en home-made. Langs verschillende stands struinen en shoppen kan tussen 11.00 uur en 17.00 uur. Voor een kopje koffie of drankje kan je terecht op het terras of in de tuin van the Barn. De entree is gratis. Locatie: Em2 – the Barn, Suikerlaan 6 in Groningen. Kijk hier voor meer informatie.

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden