NoorderZomerProgramma start donderdag

Simon Senn
Foto: ©Mathilda Olmi

Het NoorderZomerprogramma van Noorderzon gaat deze week van start. Het programma is een alternatief voor het niet doorgaan van het Noorderzon Noorderzon Festival of Performing Arts & Society vanwege de coronacrisis.

Op deze manier biedt Noorderzon bezoekers toch de mogelijkheid om ‘in het echt’ te kunnen genieten van internationale en lokale voorstellingen, film, installatie, audiotours, lezingen en een wekelijkse talkshow. Het Grand Theatre, Forum Groningen, Hortus Botanicus Haren, de Nieuwe Kerk en de Groninger Archieven zijn tijdens zes zomerse weken het decor voor een veelzijdig programma.

Start programma

Het NoorderZomerprogramma begint donderdag in het Grand Theatre in Groningen met El Público van de Argentijnse schrijver, film- en theaterregisseur Mariano Pensotti. Na de film is er een Q&A met Mariano Pensotti.

Ook kunnen bezoekers donderdag de online, én enige live voorstelling “Live Stream Arielle F” van Simon Senn, beeldend kunstenaar en videomaker uit Genève, meemaken. De voorstelling wordt drie keer live gespeeld vanuit Genève.

Internationaal filmprogramma in Grand Theatre

In de eerste twee weken van het zomerprogramma presenteert Noorderzon in Grand Theatre een filmprogramma met nieuw werk van de Argentijnse regisseur Mariano Pensotti en eerder op het festival vertoonde films van Sarah Vanhee (België) en The Chekhov Project (VS).

Lezingen, debat en talkshow

Op woensdag 22 juli start een wekelijkse lezing-en debatreeks over Kunst & Crisis. Jelte Posthumus gaat in gesprek met uiteenlopende (inter)nationale gasten om de effecten van crises op de kunst(wereld), onze cultuur en maatschappij te onderzoeken.

Arno van der Heyden presenteert vanaf 23 juli vijf weken lang elke donderdag Noorderzon aan Huis – Een Alternatief Aperitief. Het programma met live theater, muziek én Arno, is live bij te wonen in het Grand Theatre.

Laat je voorlezen door de burgemeester in het Forum

Burgemeester van Groningen Koen Schuiling leest kinderen voor in de Voorleestuin. Op woensdag 22 juli is de Rabo Studio in het Forum het decor voor een ware voorleesmarathon voor iedereen van 4 tot 8 jaar oud. Naast de burgemeester zijn ook Jantien Siebring, Bram Douwes, Hanneke Jasper, Ynze van der Spek, Elise Alkema en haar dochter Shifra Alkema – de kinderdichter van Emmen – van de partij.

Kaartverkoop

Het NoorderZomerProgramma van Noorderzon vindt plaats vanaf deze week tot en met zondag 23 augustus op verschillende locaties in Groningen. Er is steeds een beperkte capaciteit kaarten beschikbaar. Voor elk programmaonderdeel is het aanschaffen van een kaartje via www.noorderzon.nl verplicht.

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden