Weekendtips voor Groningen #28

Foto: De Redactie

Dit weekend zijn er weer een aantal mogelijkheden om erop uit te gaan. Met in achtneming van de richtlijnen van de RIVM zijn er weer mogelijkheden om iets te ondernemen.

In Groningen is zaterdag de Ommelander Markt te bezoeken en dit weekend zijn er nog meer mogelijkheden, waaronder een alternatieve invulling van Dichters in de Prinsentuin, maar ook M • M • X in MartiniPlaza, de tijdelijke expositie Storyworld presenteert: Suske en Wiske 75 jaar, leuke kinderactiviteiten bij Wallhouse #2 of je tussen de zeehonden wanen. Lees hieronder de mogelijkheden in het overzicht.

Ommelander Markt

Deze zaterdag is de Ommelander Markt met regionale streekproducten te bezoeken van 10.00 uur tot 17.00 uur op het Harmonieplein in de Oude Kijk in ’t Jatstraat.

Producten als honing, brood, kaas, soep en hartige taart, fruit, koeken, groente waaronder asperges, verse groente en groenteplantjes, diverse soorten vlees en vis, maar ook soep, hartige taart en zeep zijn verkrijgbaar. Ook hebben de standhouders verschillende aanbiedingen.

Het motto op de Ommelander Markt ook voor deze week is “Boodschappen doen, inpakken en weer doorlopen.”

De Ommelander Markt vraagt bezoekers verspreid over de dag de boodschappen te doen. Het is meestal ’s ochtends druk en ’s middags rustig. De standhouders zijn tot minimaal 17.00 uur aanwezig. De corona maatregelen zijn nog steeds van kracht, meldt De Ommelander Markt.

Dichters in de Prinsentuin

Dichters in de Prinsentuin, dat dit weekend gepland stond biedt een alternatieve invulling. Door de coronacris kan niet zittend in het gras maar toch is het mogelijk om te genieten van het festival met als thema dit jaar ‘DE MENS, DE MENIGTE. Tijdens Festival in Stad raakt de stad Groningen gevuld met poëzieposters en kun je op het theeveld en in de loofgangen van de Prinsentuin nog steeds luisteren naar de mooiste poëzie.

Tijdens Festival op de fiets zijn bij fietsknooppunten poëzieknooppunten gedichten te beluisteren: stippel je eigen poëzieroutes uit in wijde omgeving van stad Groningen, tot diep in de provincie. De bijna zeventig professionele dichters en dichttalenten zijn te horen via de app VERS.

Het Festival op papier biedt allerlei achtergronden bij poëzie rond het festivalthema De mens, de Menigte. Interviews, columns en gedichten, zijn te lezen in de special bij de Groene Amsterdammer. Met de Festival in een Doos kun je je eigen Dichters-in-de-Prinsentuinfestival organiseren. De doos bevat een bundel van een festivaldichter, een handgeschreven gedicht van een andere festivaldichter, een poëziemok, de Groene-special en meer.

Kijk voor meer informatie: noordwoord.nl

M • M • X in Martiniplaza

Ontdek de wereld van licht, show en techniek bij M • M • X in MartiniPlaza Groningen! Een zinnenprikkelende reis langs multimedia experiences met 3D animaties, holografische projecties, lasers, sound en een spectaculaire eindshow is vanaf zaterdag 4 juli te zien. Lees ook: MartiniPlaza presenteert eigen productie M • M • X

Locatie: MartiniPlaza, Leonard Springerlaan 2 in Groningen.

Lees ook: Multimediashow M • M • X verruimt openingstijden na succesvolle eerste week

Voor meer informatie: Martiniplaza.nl

Storyworld presenteert: Suske en Wiske 75 jaar

De tijdelijke expositie ‘Suske en Wiske zijn alweer 75 jaar’, de geheimen achter het succes van deze Vlaamse striphelden zijn te ontdekken. ‘Sakkerloot, miljaar en @#$%& …!’, Suske en Wiske zijn alweer 75 jaar wordt gepresenteerd door Storyworld.

Al 75 jaar beleven Suske en Wiske de grootste avonturen op de meest fantasierijke en absurde plekken waar vaak ook spoken, tovenaars en betoverde dieren voorkomen. Samen met tante Sidonia, Lambik en Jerommeke reizen ze regelmatig af naar het verleden in de Teletijdmachine van professor Barabas en schuwen maatschappelijke thema’s niet.

Centrale thema’s van de expositie zijn Suske en Wiske door de jaren heen en Suske en Wiske in Nederland. Van Suske de Rat en De Woelige Wadden tot en met De Fleurige Floriade. Tientallen keren maakten Suske en Wiske ons land (on)veilig. Originele tekeningen en bijzondere voorwerpen uit het maakproces van Suske en Wiske zijn van dichtbij te bekijken.

Tijd: Iedere woensdag, donderdag, vrijdag, zaterdag en zondag van 10.00 uur tot 18.00 uur tot en met 30 augustus 2020 Locatie: Storyworld, Nieuwe Markt 1 in Groningen. Voor meer informatie en tickets: www.storyworld.nl

VR-experience in Zeehondencentrum Pieterburen

In Zeehondencentrum Pieterburen is de nieuwe expo met virtual reality belevenis “Are you talking to me?” te ontdekken. Met de VR bril op waan je je tussen de zeehonden in de Waddenzee en ontdek je het effect van het geluid van de mens op zeehonden in de natuur. Het geluid van de zeehond wordt ook wel als ‘huilen’ ervaren, vooral wanneer het lijkt alsof ze hun moeder kwijt zijn geraakt. Aan de hand van deze nieuwe expositie, een speurtocht voor kinderen en de unieke virtual reality belevenis leer je de taal van de zeehonden.

Vanwege de Corona maatregelen is het verplicht om vooraf je bezoek te reserveren op datum en tijdslot in de ochtend of middag.

Locatie: Hoofdstraat 94a 56, 9968 AG Pieterburen. Voor meer informatie: www.zeehondencentrum.nl

Kinderactiviteiten in Wall House #2

Iedere zondagmiddag in de zomervakantie is tussen 14.00 uur en 16.00 uur iets leuks te doen voor kinderen in Wall House #2 (A.J.Lutulistraat 17, 9728 WT Groningen). Deze zondag worden Waste-trofees gemaakt. Voor alle kinderen van 6 – 12 jr. Deelname is gratis. Aanmelden kan via mail naar [email protected] o.v.v. je naam, dag en het tijdstip van je keuze (14 uur of 15 uur). Ook kan aangemeld worden voor meerdere dagen. Kijk hier voor meer informatie.

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden