4 Mijl van Groningen dit jaar afgelast

Foto: 4 Mijl van Groningen

De 33e editie van het grootste en leukste hardloopevenement van Groningen, de 4 Mijl van Groningen, is afgelast dit jaar vanwege de coronacrisis. De 4 Mijl stond gepland op 11 oktober.

Hoofdsponsor Menzis staat, evenals de gemeente Groningen en andere geraadpleegde betrokkenen, volledig achter de beslissing om de editie van dit jaar te annuleren. “Met het oog op alle protocollen in verband met Covid-19 is het niet realistisch om het bij lopers en toeschouwers populaire evenement op zondag 11 oktober 2020 op veilige én feestelijke manier te laten verlopen”, aldus de organisatie.

Ondanks een aantal versoepelingen van de coronamaatregelen blijft de ‘anderhalve meter’-regel vooralsnog onverminderd van kracht. De organisatie van de Menzis 4 Mijl van Groningen heeft een eigen verantwoordelijkheid om de gezondheid van deelnemers, vrijwilligers, toeschouwers en alle andere betrokkenen te waarborgen, aldus een verklaring van de organisatie.

“De afgelasting is bijzonder jammer en teleurstellend voor iedereen die zich op het evenement heeft verheugd, maar veiligheid en gezondheid staan altijd voorop”, aldus Johan Meijer namens de organisatie.

De 34ste editie vindt nu plaats op zondag 10 oktober 2021. Ook de Menzis 4Mijl4You powered by GasTerra, het enige programmaonderdeel op zaterdag, verhuist mee naar volgend jaar. Het staat nu op de agenda op zaterdag 9 oktober 2021.

Virtuele editie

Wel komt er een alternatief voor de 4 Mijl. Iedereen kan zich binnenkort inschrijven voor de eerste virtuele versie van het grootste en leukste loopevenement van Noord-Nederland.

Het gaat om een geavanceerd en inspirerend alternatief, waarvan de bijzonderheden binnenkort worden bekendgemaakt, inclusief informatie over het aanmelden daarvoor. Het wordt een virtueel evenement, waarbij je op een zelfgekozen plaats en tijdstip naar keuze de 4 Mijl van Groningen kunt lopen.

Zorgverzekeraar Menzis blijft ook in deze onzekere tijd dit belangrijke sportevenement steunen. Het sponsorcontract wordt verlengd. Gijs Rotteveel, Menzis directeur met de aandachtsgebieden leefkracht en partnerships: “Als er één ding is dat de corona-uitbraak duidelijk heeft gemaakt, is het wel dat werken aan je eigen gezondheid belangrijker dan ooit is. De Menzis 4 Mijl van Groningen onderstreept onze inzet op preventie én onze sterke verbondenheid met het noorden. Daar verandert deze afgelasting niets aan.”

De Menzis 4 Mijl van Groningen bestaat sinds 1987, telt inmiddels jaarlijks zo’n 21.000 deelnemers en een veelvoud daarvan aan toeschouwers.

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Cookieinstellingen