Aanmelding Burendag 2020 gestart

Foto: Oranjefonds

De aanmelding voor Burendag 2020 is woensdag 1 juli gestart vandaag. Goed contact met buren en verbinding in de buurt is in deze tijd, waarin we fysieke afstand moeten houden, nog belangrijker geworden, aldus de organisatie. Burendag vindt dit jaar plaats op zaterdag 26 september.

Onder het motto ‘Vier het veilig, vier het voor de deur’ kunnen alle buurten van Nederland zich aanmelden voor de 15e editie via Burendag.nl. Op deze manier, bedacht door organisatoren Douwe Egberts en Oranje Fonds, kunnen buren deze dag op anderhalve meter vieren.

Burendag

Burendag is ontstaan vanuit de gedachte dat buurten gezelliger, socialer en veiliger zijn als buren elkaar kennen. Burendag biedt iedereen in Nederland een mooie gelegenheid om op een laagdrempelige manier in contact te komen met hun buren. Op deze manier kan iedereen ontdekken wie er in zijn of haar buurt woont en wordt tijdens Burendag vaak de basis gelegd voor nieuwe contacten. Zo kan één dag een effect hebben dat veel langer duurt.

Anderhalve meter

Ook op anderhalve meter afstand zijn er veel leuke en veilige activiteiten die buren met elkaar kunnen ondernemen. Op Burendag.nl zijn ideeën te vinden voor veilige Burendagactiviteiten als een spelletjesdag, buurtbingo of een open buurtpodium voor de deur. Daarbij is het belangrijk dat iedereen de richtlijnen volgt van de Rijksoverheid en het RIVM.

6000 buurten

In 2006 organiseerde Douwe Egberts de eerste editie van Burendag met 300.000 deelnemers, waarna het Oranje Fonds als medeorganisator in 2008 aansloot. Sinds 2006 organiseerden buurten al zo’n 48.000 Burendagactiviteiten. Inmiddels doen er jaarlijks zo’n 6.000 buurten mee.

Buren kunnen via www.burendag.nl een aanvraag bij het Oranje Fonds indienen voor een financiële bijdrage van maximaal 350 euro voor hun Burendagactiviteiten. Om hiervoor in aanmerking te komen moet de activiteit aan bepaalde voorwaarden voldoen. Deze zijn te vinden op www.burendag.nl.

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden