Weekendtips voor Groningen

Na de uitbraak van COVID-19 zijn veel evenementen afgelast. Na de laatste versoepeling van de maatregelen per 1 juli zijn er weer mogelijkheden om erop uit te gaan met in achtneming van de richtlijnen van de RIVM .

Ook in Groningen zijn er weer mogelijkheden, zoals het bezoeken van de Streekproductenmarkt Nienoord, M • M • X in MartiniPlaza, de tijdelijke expositie Storyworld presenteert: Suske en Wiske 75 jaar, een mooie fotowandelroute in Lauwersoog of de Atelierroute Hoge Noorden. Hieronder een overzicht.

Streekproductenmarkt Nienoord

Ook deze zaterdag is de Streekproductenmarkt Nienoord weer te bezoeken. Vorige maand was het feest, toen het weer mogelijk was om de Streekproductenmarkt Nienoord te gaan organiseren. Op de markt zijn wel enkele aanpassingen. Zo is er bijvoorbeeld een route aangegeven en kan men de handen bij elke kraam gedesinfecteren.

Op de markt zijn onder meer producten als honing en jam, groenteplantjes, verschillende soorten droge worsten, kaas en paling en nog veel meer verkrijgbaar.

Locatie: Oosterheerdtstraat 7, in Leek

M • M • X in Martiniplaza

Ontdek de wereld van licht, show en techniek bij M • M • X in MartiniPlaza Groningen!Een zinnenprikkelende reis langs multimedia experiences met 3D animaties, holografische projecties, lasers, sound en een spectaculaire eindshow is vanaf zaterdag 4 juli te zien. Lees ookMartiniPlaza presenteert eigen productie M • M • X

Locatie: MartiniPlaza, Leonard Springerlaan 2 in Groningen

Voor meer informatie: Martiniplaza.nl

Storyworld presenteert: Suske en Wiske 75 jaar

Vanaf zaterdag is de tijdelijke expositie ‘Suske en Wiske zijn alweer 75 jaar’, de geheimen achter het succes van deze Vlaamse striphelden te ontdekken. ‘Sakkerloot, miljaar en @#$%& …!’, Suske en Wiske zijn alweer 75 jaar wordt gepresenteerd door Storyworld.

Al 75 jaar beleven Suske en Wiske de grootste avonturen op de meest fantasierijke en absurde plekken waar vaak ook spoken, tovenaars en betoverde dieren voorkomen. Samen met tante Sidonia, Lambik en Jerommeke reizen ze regelmatig af naar het verleden in de Teletijdmachine van professor Barabas en schuwen maatschappelijke thema’s niet.

Centrale thema’s van de expositie zijn Suske en Wiske door de jaren heen en Suske en Wiske in Nederland. Van Suske de Rat en De Woelige Wadden tot en met De Fleurige Floriade. Tientallen keren maakten Suske en Wiske ons land (on)veilig.

Originele tekeningen en bijzondere voorwerpen uit het maakproces van Suske en Wiske zijn van dichtbij te bekijken.

Tijd: Iedere woensdag, donderdag, vrijdag, zaterdag en zondag van 10.00 uur tot 18.00 uur vanaf 4 juli 2020 tot en met 30 augustus 2020 Locatie: Storyworld, Nieuwe Markt 1 in Groningen. Voor meer informatie en tickets:www.storyworld.nl

Foto’s Noorderbreedte langs wandelroute in Lauwersoog

Een mooie fotowandelroute met het werk van vijftien fotografen van de Fotosalon van Noorderlicht is te zien in Lauwersoog. De fotografen brachten het Lauwerskustgebied in beeld voor een speciale uitgave van Noorderbreedte vanwege het 50 jarige bestaan van het Lauwersmeer. De fotoserie is het resultaat van een samenwerking tussen Noorderlicht | Huis van de fotografie en Noorderbreedte.

De route is te starten vanaf de parkeerplaats Strandweg. Locatie: Strandweg, 9976 VT Lauwersoog

Atelierroute Hoge Noorden

De atelierroute Hoge noorden is zondag geopend van 12.00 uur tot 17.00 uur. In de ateliers en/of tuinen van 16 kunstenaars is een verscheidenheid aan werken te zien zoals: Schilderijen, foto’s, beelden, werken in wol, tekeningen en keramiek. Ook de rit van atelier naar atelier is zeer de moeite waard. In de ateliers en tuinen is voldoende afstand te houden van elkaar. De toegang is gratis. Alle deelnemende adressen zijn te vinden op www.gerdaonnes.com

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden