NOK Rooftop Sessions presenteert Canto Ostinato door Scholtes & Janssens

Foto: © Ronald Knapp

Restaurant NOK presenteert zaterdag 11 en zondag 12 juli in samenwerking met Forum Groningen de Canto Ostinato Rooftop Sessions. Drie concerten van dit betoverende stuk worden op twee vleugels gespeeld door pianoduo Scholtes & Janssens op het dak van het Forum.

Hypnotiserende pianocompositie

Canto Ostinato is een van de bekendste stukken uit de Nederlandse muziekgeschiedenis. De 106 secties van deze hypnotiserende pianocompositie worden naar eigen inzicht gespeeld en afgewisseld. Het verloop van het stuk staat vast, de lengte en invulling van de opus niet. De muzikanten beslissen zelf over de invulling ervan.

“If you listen to these two young people play music, you think that everything in the world will be all right” – Menachem Pressler, Beaux Arts Trio

Lestari Scholtes (1984) en Gwylim Janssens (1985) vormen sinds 2003 een pianoduo. Vandaag de dag worden zij erkend als één van de meest belovende pianoduo’s van hun generatie. Hun debuut in Carnegie Hall in mei 2009 werd geprezen als ‘het hadden net zo goed 25 of 30 vingers kunnen zijn, zo groots en samengesmolten was hun klank. Subliem duo in topvorm’. Het duo staat bekend om zijn betoverende klank, zeer hoogstaande technische behendigheid en hun intense en energieke optredens.

Tickets & Info

Tickets – single en in combinatie met diner – voor de NOK Rooftop Sessions zijn verkrijgbaar via www.forum.nl. Bij slecht weer verhuist het concert naar de Rabo Studio in het Forum.

De optredens vinden bij goed weer plaats op zaterdag 11 juli tijdens zonsondergang en ’s avonds onder de sterren. Het laatste concert is op de zondagmiddag van 12 juli.

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden