Cultuur kleurt de stad: stadswandeling langs culturele instellingen en kleurrijke 3D-posters in Groningen

Foto: De Redactie

In een anderhalf uur durende stadswandeling langs 31 culturele instellingen en tal van kleurrijke 3D posters is de stad Groningen te ontdekken als cultuurstad. De outdoor expositie, onder de noemer ‘Cultuur kleurt de stad’ is te zien vanaf woensdag 1 juli in en rondom Groningen.

Bij de Groningen Store|VVV in het Forum kan gratis de cultuurwandeling door de binnenstad van Groningen met 3D bril vanaf 1 juli opgehaald worden. Met de route wandel je langs de vele culturele plekken die de stad kent en kom je de kleurrijke 3D posters tegen.

De campagne is ontstaan vanuit de behoefte om de stad letterlijk weer kleur te geven, nu we op cultureel gebied zo lang zoveel hebben moeten missen. Zonder kunst en cultuur was het de afgelopen tijd stil in de stad. Ontwerper Lisa Sportel kwam met het idee van een outdoor expositie door culturele instellingen uit Groningen, om de stad letterlijk weer kleur te geven.

In ongeveer anderhalf uur wandel je door het rijke culturele landschap van Groningen. Van muziek tot dans, van theater tot expositie, je komt het allemaal tegen.

Een 3D bril is geen must maar geeft natuurlijk wel een extra dimensie aan de posters. De stadswandeling is beschikbaar van 1 tot en met 19 juli 2020.

Deelnemende instellingen

Groninger Museum, GRID Grafisch Museum, SPOT Groningen, VERA, SIMPLON, MartiniPlaza, Grand Theatre Groningen, Clash festival, Noorderzon, ESNS, Forum Groningen, Paradigm, OOST, Noord Nederlands Orkest, NNT, Club Guy & Roni, Noordpoolorkest, De Wijk De Wereld, Jonge Harten, EM2, Usva, Het Houten Huis, Het Noordelijk Scheepvaartmuseum, Sounds of Music, Kopjek, De Noorderlingen, Noorderlicht, CBK, VRIJDAG, De Steeg, Drukkerij Zalsman Groningen, Centercom, GCC, Marketing Groningen, ontwerp & initiatief Lisa Sportel.

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden