Volop entertainment langs parcours Santa Run Groningen

Foto: Organisatie Santa Run/ Golazo

Zaterdagavond 19 december vindt de Santa Run Groningen plaats. Kerstmannen en kerstvrouwen rennen om 21.00 uur door de binnenstad van Groningen.

Het is mogelijk om een of twee ronden hard te lopen van 2,5 km per ronde. De start en finish is op de Grote Markt. Onderweg worden de deelnemers vermaakt en goed verzorgd en na de Santa Run zijn er een aantal Santa Run Afterparties in de binnenstad.

Iedere deelnemer ontvangt een startnummer en kerstmanpak inclusief muts en baard. Alle deelnemers krijgen een kerstmannenpak, baard, muts, medaille en drankje achteraf.

Gezamenlijke warming- up

Om 20.45 uur is er een gezamenlijke warming- up en het startschot wordt gegeven om 21.00 uur.

Entertainment op het parcours

Het wordt gezellig in de stad met muziek en entertainment op het parcours, zoals cheerleaders, DJ’s, ‘verzorgingsposten’ met warme chocomel, een kerstkoor, een sneeuwmachine en nog veel meer.

Deelnemers kunnen na de finish op vertoon van hun startbewijs een gratis drankje krijgen bij De Drie Gezusters op de Grote Markt. Hier zal ook een officiële Santa Run Afterparty zijn, net zoals in de Dog’s Bollocks in de Oude Boteringestraat.

Goede Doel

Net als vorig jaar is de Voedselbank Groningen het goede doel van de Santa Run. De Voedselbank wordt gesteund door donaties bij inschrijvingen. Daarnaast worden alle deelnemers en toeschouwers opgeroepen om kerstcadeaus of producten mee te nemen naar de Grote Markt. Ook kan er gedoneerd worden bij de collectanten.

Voor- en na-inschrijving

Er kunnen tweeduizend deelnemers meedoen. Inschrijven is nog mogelijk. De online voorinschrijving is tot en met dinsdag 7 december.

Daarna start de na-inschrijving. De na-inschrijving kan ook online óf op 19 december vanaf 19.00 uur op de Grote Markt, zolang het niet uitverkocht is. Deelname bedraagt dan 18 euro.

Voor meer informatie en inschrijven ga naar www.santarun-groningen.nl.

Lees ook: Inschrijving 2e editie Santa Run Groningen geopend

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden