NoorderZomerProgramma compleet; divers programma voor klein, maar live publiek

Foto: Jasper Bolderdijk

In de zes zomerse weken in juli en augustus presenteert de organisatie achter Noorderzon een divers programma voor een klein en live publiek. De kaartverkoop start woensdag 24 juni.

Het NoorderZomerProgramma vindt plaats in de periode van 14 juli tot en met 23 augustus op verschillende locaties in Groningen, waaronder Grand Theatre, Forum Groningen, Hortus Botanicus Haren, de Groninger Archieven en de Nieuwe Kerk. Vrijwel iedere dag is er een internationaal en lokaal programma te bezoeken, waaronder voorstellingen, film, installatie, audiotours, lezingen en een wekelijkse talkshow.

Internationale makers

Het internationale gedeelte van het programma bestaat uit een mix van nieuw werk en eerdere hoogtepunten van het festival. Mats Staub (CH) laat bezoekers reflecteren op leven en dood in zijn installatie Death & Birth in My Life. Simon Senn (CH) presenteert zijn ontroerende online ervaring Be Arielle F. Er is een filmprogramma met nieuw werk van de Argentijnse regisseur Mariano Pensotti en eerder op het festival vertoonde films van onder meer Sarah Vanhee (België), The Chekhov Project (VS) en Yasuko Yokoshi (Japan). Daarnaast presenteert Johannes Bellinkx, bekend van de achteruitloop-wandeling Reverse, zijn nieuwste project Continüum.

Lokale makers

Lokale makers Karin Noeken, WERC, Sijas de Groot, Karel Hermans, Sieger Baljon en Mads Wittermans presenteren nieuw werk tijdens het zomerprogramma. X_YUSUF_BOSS en Hendrik Aerts hernemen speciaal voor Noorderzon respectievelijk AFAR en Blackbird/Rebirth.

Er zijn audiotours en wandelingen van Platform GRAS, Veerle van Overloop en CBK Groningen en een driedaags programma van de Verhalen van Groningen waarin Groningers met Molukse-, Indische-, Antilliaanse-, Surinaamse- en Syrische roots zich buigen zich over de betekenis van je ergens thuisvoelen.

Lezingen, debat, kinderprogramma en talkshow

In samenwerking met Studium Generale is er een theaterlezing van Lieven Scheire. Met Rijksuniversiteit Groningen – Arts in Society presenteert Noorderzon wekelijks lezingen en debat over Kunst & Crisis.

Op twee middagen zijn er voorleesmiddagen voor kinderen in de Kidsliteraturia Voorleestuin. Elke week is er een live talkshow van Arno van der Heyden en Dagblad van het Noorden, te zien op Podium TV of live mee te maken. Grand Theatre, Station Noord, Groninger Archieven en Clash Festival zijn ook partner in het zomerprogramma.

Data en kaartverkoop

Op woensdag 24 juni start de kaartverkoop om 12:00 uur via noorderzon.nl. Er is steeds een kleine capaciteit tickets beschikbaar en voor elk programmaonderdeel is het aanschaffen van een online kaartje verplicht.

Kijk voor het volledige programma en meer informatie: noorderzon.nl.

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden