Haydn Jeugd Strijkorkest op tour langs verzorgingstehuizen ZINN met Arriva

Archief De Redactie
Foto: Haydn Jeugd Strijkorkest

Het Haydn Jeugd Strijkorkest (HJSO) uit Groningen geeft zaterdag kleinschalige concerten bij enkele woonzorgcentra van Zinn in Groningen en Haren.

De concerttour is een samenwerking tussen HJSO, Arriva Touring en zorgorganisatie ZINN. Door de maatregelen rondom het coronavirus zijn veel concerten van het HJSO de afgelopen maanden niet doorgegaan. Voor de bewoners van verzorgingstehuizen gold dat ze al die tijd geen bezoek mochten ontvangen.

Leden van het HJSO worden zaterdag met een bus van Arriva Touring langs een aantal verzorgingstehuizen in Groningen en Haren gereden, om daar op te treden voor de bewoners.

De concerten worden op kleine schaal en met inachtneming van de afstandsregels georganiseerd, zodat de bewoners veilig van de klanken van het HJSO kunnen genieten.

Medewerker bij ZINN Agnes van Linschoten vertelt: “In deze rare tijd waarin de verzorgingshuizen op slot zijn en stilte overheerst, is het zo fijn dat en af en toe iets of iemand langs komt. Al is het buiten, de bewoners waarderen het dat er mensen zijn die aan ze denken. We genieten er met elkaar van. Want muziek verbindt, en in muziek kun je emotie kwijt.”

Ook het HJSO is blij met dit gezamenlijke initiatief. Orkestmanager Anna de Vries: “Voor onze jonge musici is het heel fijn dat ze na al die weken en vele berichten over concerten die niet doorgaan, eindelijk weer mogen optreden. En dan ook nog voor een publiek dat bezoek en muziek in deze tijden zo goed kan gebruiken. Dat doet ons goed!”

“De situatie rondom het coronavirus leerde ons nog beter te kijken naar wat mogelijk is. Zo ook nu. We zijn blij dat we samen op pad kunnen gaan en we een bijdrage aan deze mooie middag kunnen en mogen leveren,” aldus directeur Arriva Touring Emile Posthumus.

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden