Noorderzon presenteert NoorderZomerProgramma

Foto: © Tanja Dorendorf / T+T Fotografie

Dit jaar vindt er geen Noorderzon Festival plaats door de coronacrisis, maar wel een zomerprogramma. De organisatie maakte dinsdag de data en eerste namen bekend van het NoorderZomerProgramma.

In de periode van 14 juli tot en met 23 augustus zijn bijna dagelijks verschillende programmaonderdelen live te bezoeken. Op maandag 15 juni wordt het volledige programma bekend gemaakt, de online kaartverkoop start een week later op woensdag 24 juni om 12:00 uur.

NoorderZomerProgramma met typische Noorderzonvoorstellingen voor live publiek

Van een zomer zonder Noorderzon is in dit 30e jubileumjaar gelukkig geen sprake. Tijdens deze editie wordt een kleinschalig zomerprogramma geboden met typische Noorderzonvoorstellingen. ‘Samen met lokale partners is er gewerkt aan een mooi programma voor telkens een klein, live publiek waarbij de richtlijnen vanuit de overheid en het RIVM in acht worden genomen’, aldus de organisatie.

Het programma heeft internationale en lokale onderdelen en bestaat onder meer uit voorstellingen, film, installatie, audiotours, lezingen en een wekelijkse talkshow, verdeeld over verschillende locaties in de stad.

Eerste namen

De eerste namen zijn Mats Staub, Simon Senn, Karin Noeken, Johannes Bellinkx, Mads Wittermans, Sijas de Groot, Arno van der Heyden en meer. Het NoorderZomerProgramma bestaat uit een mix van nieuw werk en hoogtepunten uit eerdere jaren.

Nieuw internationaal werk is er bijvoorbeeld met de theatrale installatie Death & Birth In My Life van de Zwitserse kunstenaar Mats Staub, die eerder op Noorderzon 2016 te zien was met het indrukwekkende 21. Memories of Growing Up. Ook is Be Arielle F van Simon Senn (Zwitserland) voor het eerst in Nederland te beleven: een ontroerende online ervaring. Johannes Bellinkx, bekend van de achteruitloop-wandeling Reverse, presenteert zijn nieuwste project Continuum.

Er is een filmprogramma met eerder op het festival vertoonde films van onder meer Sarah Vanhee (België), The Chekhov Project (VS) en Yasuko Yokoshi (Japan). Lokale makers, waaronder Karin Noeken, WERC en Mads Wittermans presenteren nieuw werk. Ook zijn er audiotours en wandelingen van onder meer Sijas de Groot, Platform GRAS en CBK Groningen, voorleesmiddagen, lezingen en debat en een wekelijkse talkshow van Arno van der Heyden en NDC/Dagblad van het Noorden.

Ook Grand Theatre, Station Noord, Forum Groningen, Groninger Archieven, Studium Generale, Rijksuniversiteit Groningen Arts in Society, Verhalen van Groningen en Sounds of Music zijn partner in het zomerprogramma.

kijk voor meer informatie: www.noorderzon.nl

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden