Let’s Bowie in de Der Aa-kerk in Groningen

Foto: Gregor Servais

Let’s Bowie: een bijzondere avond die geheel in het teken staat van David Bowie, vindt vrijdag 11 december plaats in de Der Aa-kerk in Groningen.

Het is een avond in stijl, met vele Bowie-kleuren, een concert en een talkshow.

Tijdens Let’s Bowie avond zingt zangeres en songwriter Wende samen met het Red Limo String Quartet en gitarist Maarten van Damme vijf covers en ook eigen nummers. Een van de gasten, Elly de Waard, heeft een origineel Bowie-jasje bij zich met een bijzonder verhaal.

Kunstenaar Bowie
Scherpdenkers maken deze avond een postmoderne balans op. Wat is eigenlijk de blijvende betekenis van de kunstenaar Bowie of ligt er, achteraf gezien, meer uiterlijke verpakking dan inhoud op tafel? Dit en meer bespreken Elly de Waard, Sebastiaan Vos en Ad Verbrugge tijdens de talkshow.

Stadsdichter Kasper Peters laat zich inspireren door Bowie in nieuwe dichtregels. Daarna klinkt er een muzikale surprise uit het historische Schnitgerorgel hoog in de kerk, waarbij organist Eeuwe Zijlstra samen met Gerry Arling bewerkingen speelt van Bowie’s Warsawa en Sense of Doubt.

Wende
Zangeres en songwriter Wende zingt deze avond nummers van Bowie. Wende studeerde aan de Academie voor Kleinkunst.

Over haar liefde voor de muziek van David Bowie zegt ze: “Ik heb David Bowie leren kennen toen ik op de kleinkunstacademie studeerde en werd vanaf het eerste moment weggeblazen. David Bowie inspireert me als een artiest die altijd zijn nieuwsgierigheid is blijven volgen, zijn grenzen heeft verlegd en risico’s nam. Ik vind het ook erg mooi dat het mysterie dat om hem heen hangt, behouden is gebleven”.

Tentoonstelling
Vanaf 11 december is de tentoonstelling David Bowie te zien in het Groninger Museum. De tentoonstelling is het eerste internationale overzicht van de carrière van David Bowie.

Meer dan 300 objecten uit het David Bowie Archief zijn voor het eerst samengebracht. De expositie demonstreert hoe Bowie zijn werk is beïnvloed door en invloed heeft gehad op uiteenlopende stromingen in kunst, design, theater en de hedendaagse cultuur.

De tentoonstelling startte in 2013 in het Victoria and Albert Museum in Londen en was bijna zes maanden te zien. De tentoonstelling trok daar ruim 300.000 bezoekers, onder wie veel internationale sterren.

Let’s Bowie begint om 21.00 uur. Kaarten  (à 20 euro) zijn verkrijgbaar op www.blgroningen.nl/agenda

Locatie:
Der Aa-kerk
Akerkhof 2
9711 JB Groningen

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden