Alfa-college opent gecertificeerd opleidingscentrum zonne-energie

72 geplaatste zonnepanelen op het dak
Foto: Alfa College

Het Alfa College opent volgende week een opleidingscentrum zonne- energie voor installateurs van zonnepanelen aan de Admiraal de Ruyterlaan in Groningen.

Het Alfa College is hiermee het eerste ROC in Nederland met een gecertificeerd opleidingscentrum voor zonne-energie, meldt het Alfa College.

Het keuzevak ‘Installeren voor zonnestroomsystemen’ begint half november voor studenten elektrotechniek. Na twee maanden en een succesvol examen krijgen de studenten een officieel certificaat. De eerste cursus voor bedrijven start in december start en zit al vol.

Op het dak van het Alfa-college aan de Admiraal de Ruyterlaan zijn afgelopen zomer 72 zonnepanelen met verschillende systemen geplaatst. De panelen zijn verbonden met zes werkopstellingen in een leslokaal, zodat studenten en cursisten uitgebreid in de praktijk kunnen oefenen en zo opgeleid worden tot gecertificeerde installateurs en monteurs.

Gecertificeerde installateurs en monteurs zijn nodig doordat de zonne-energiemarkt in Nederland groeit.

Volgens Europese richtlijnen is het wenselijk dat op termijn al het installatiewerk aan zonne-energiesystemen wordt uitgevoerd door gecertificeerde installateurs.

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden