UMCG neemt tien elektrische deelauto’s in gebruik

Foto: Campus Groningen/UMCG

Het Universitair Medisch Centrum (UMCG) heeft maandag tien elektrische deelauto’s in gebruik genomen. Deze auto’s zijn bestemd voor UMCG-medewerkers die veel zakelijke kilometers maken.

Het UMCG wil hiermee een nieuwe, duurzame en toekomstbestendige vorm van mobiliteit aanbieden voor medewerkers die veel zakelijk moeten reizen en voor wie openbaar vervoer niet altijd een alternatief is.

Henk Snapper, lid Raad van Bestuur van het UMCG en tevens een van de gebruikers van de elektrische deelauto’s, is zeer enthousiast over deze mogelijkheid. “Als UMCG hebben we een voorbeeldfunctie voor de stad en regio op het gebied van duurzaamheid, het reduceren van co² uitstoot en gezond ouder worden. We zijn trots dat we als eerste kunnen meedoen aan deze pilot met elektrische deelauto’s, om zo de zakelijke reizen van onze medewerkers duurzamer te maken.”

Pilot

De pilot met de deelauto’s duurt in eerste instantie een jaar. Tijdens het pilotjaar ligt de focus op samen leren, verbeteren en optimaliseren. De deelauto’s worden tegen vergoeding ook beschikbaar gesteld voor privégebruik. De deelauto’s kunnen gereserveerd en geopend worden middels een app.

Dit initiatief is onderdeel van CommShare: de community sharing service voor het slim delen van faciliteiten. CommShare is een samenwerkingsverband van meerdere bedrijven en instellingen op de Campus Groningen.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen