Klimaattop Noord-Nederland

Sfeerimpressie.
Sfeerimpressie.
Foto: Klimaattop Noord-Nederland

De 2e editie van de Klimaattop Noord-Nederland vindt vandaag, donderdag 31 oktober plaats in de Suikerfabriek in Groningen.

Diederik Samsom, onderweg naar zijn nieuwe functie als kabinetschef van Frans Timmermans in Brussel (klimaat- en milieubeleid), opent de dag. De presentatie is in handen van Marijke Roskam en Harm Edens.

Gastsprekers zijn verder Jelmer Mommers (journalist klimaat en energie, schrijver van ‘Hoe Gaan We Dit Uitleggen’) en Yannick Wassmer (wetenschappelijk onderzoeker ‘Strategisch Leiderschap en Duurzaamheid’).

Deze tweede editie kent een vol programma. Er zijn aangemelde workshops en lezingen verdeeld in thema’s, zoals onder andere Klimaatadaptatie, Mobiliteit, Circulaire economie, Participatie, Gedrag, Human Capital en Waterstofeconomie. Zo’n 50 exposanten vullen de beursvloer in en om de Oude Suikerfabriek.

Het klimaat en de energietransitie zijn de thema’s van nu en morgen. Voor Noord-Nederland zijn deze thema’s, meer dan elders in Nederland, mede door de snelle afbouw van aardgas, een kans voor een nieuw toekomstperspectief. Juist in deze regio komen energiekennis en –kunde, een optimale infrastructuur met Europese scope en de nodige gunstige randvoorwaarden bij elkaar.

In de regio wordt gewerkt aan tastbare toepassingen en oplossingen: meters maken.

Voor meer informatie: www.klimaattopnoord.nl

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Cookieinstellingen