TransFuture Festival: nieuwe energie voor de regio

Foto: Hanzehogeschool Groningen

Het TransFuture Festival: het festival over nieuwe energie van de Hanzehogeschool Groningen vindt woensdag 12 juni plaats. Energieproeftuin EnTranCe is voor het vijfde jaar op rij het decor voor TransFuture.

Programma

Tijdens een gevarieerd programma van lezingen, workshops en een innovatiemarkt, laten bedrijven, overheden en kennisinstellingen zien op welke wijze zij bezig zijn met vraagstukken rondom nieuwe energie.

Ook wordt het startsein gegeven voor het Top Dutch Solar Racing Team op weg naar Australiƫ. Het Top Dutch Solar Racing Team, waarin mbo-, hbo- en wo-studenten zitten, doet in oktober mee aan de Bridgestone World Solar Challenge, een tocht van 3000 kilometer door Australiƫ.

Groningen van het aardgas af

Tijdens het festival gaan deskundigen van verschillende organisaties en het publiek in debat over hoe bewoners en bedrijven van het aardgas af kunnen.

Innovatiecentrum BuildinG trapt tijdens het festival af met het ambitieuze project ‘Route N33 Midden’, de verdubbeling van de N33 tussen Zuidbroek en Appingedam.

EnTranCe, Centre of Expertise Energy

EnTranCe is de energieproeftuin van de Hanzehogeschool Groningen voor praktijkgericht onderzoek, onderwijs, bedrijvigheid en innovatie op het gebied van energietransitie.

Het TransFuture Festival begint om 12.00 uur. Het festival is gratis te bezoeken.

Voor meer informatie op en-tran-ce.org/tff19

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden