Groningers positief over zonneparken in eigen gemeente

Foto: Gemeente Groningen

Inwoners van de gemeente Groningen zijn positief over het opwekken van duurzame energie binnen de gemeente. Dat blijkt uit een enquĂȘte onder het Stadspanel.

Van de ruim 3.000 deelnemers vindt 77 procent het plaatsen van zonneparken in de gemeente een goed idee.

Zelf zonnepark opzetten

Ruim de helft van de deelnemers aan het onderzoek vindt dat een buurt of dorp zelf een zonnepark moet kunnen opzetten. Ook is er animo voor het zelf investeren in deze zonneparken en vindt bijna driekwart van de deelnemers het belangrijk om duurzame energie te gebruiken. Niet bij alle ondervraagden liggen al zonnepanelen op het dak. De meesten willen wel, maar geven aan dat ze er niet zelf over kunnen beslissen, hun huis niet geschikt is, of geen geld hebben voor de aanschaf ervan.

De gemeente Groningen heeft als doel in 2035 CO2-neutraal te zijn, maar dat wordt niet bereikt door het vol leggen van alle geschikte daken van woningen en bedrijfsgebouwen met zonnepanelen.

Zonneparken zijn tijdelijk, voor ongeveer 25 jaar.

“De gemeente wil dat inwoners en bedrijven kunnen meedoen met de aanleg en exploitatie van zonneparken, zodat iedereen ervan kan profiteren. Bij de verdere uitwerking van de plannen voor zonneparken gaan we de inwoners dan ook zeker betrekken”, zegt Hotze Hofstra, projectleider beleidskader Zonneparken gemeente Groningen

 

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden