Provincie: 25 miljoen euro extra voor energie Fonds Nieuwe Doen

Foto: De Redactie

De provincie stelt 25 miljoen euro extra ter beschikking voor het energiedeel van Fonds Nieuwe Doen (FND). Het gaat om investeringen in energiebesparende maatregelen, het opwekken van duurzame energie of energiezuiniger produceren.

Het geld komt, via FND, beschikbaar als leningen voor, bedrijven, maatschappelijke organisaties en gemeenten.

Vorig jaar had de provincie in totaal 25 miljoen euro extra beschikbaar gesteld voor initiatieven in de zorg, energie en leefbaarheid. Hiervan was 15 miljoen euro beschikbaar voor dorpshuizen, multifunctionele centra, sportvoorzieningen en zorgvoorzieningen. Organisaties uit deze sectoren kunnen het geld gebruiken voor de aankoop, bouw, verbouwing, herstel of inrichting van een gebouw.

Daarnaast is er 10 miljoen euro beschikbaar voor organisaties die investeren in energiebesparende maatregelen, het opwekken van duurzame energie of energie zuinigere productie. Het energiedeel van het fonds is nu opgehoogd met 25 miljoen euro.

Organisaties kunnen nu een lening van maximaal 2,5 miljoen euro aanvragen. Dit geldt ook voor bewoners die samen een initiatief starten gericht op energietransitie en zich in een stichting, vereniging of coƶperatie organiseren.

Over Fonds Nieuwe Doen

Fonds Nieuw Doen (FND) bestaat nu ruim 1 jaar heeft inmiddels voor bijna 10 miljoen euro aan leningen verstrekt. FND verstrekt leningen aan initiatieven in de zorg, leefbaarheid en energie in de provincie Groningen. Kijk voor meer informatie op www.fondsnieuwedoen.nl.

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden