Eerste zonnepark in gemeente Groningen bij Vierverlaten

Foto: Publiek Domein

Het eerste zonnepark van de gemeente Groningen komt bij Vierverlaten. De aanleg zal de regionale economie en werkgelegenheid ten goede komen.

Het nieuwe zonnepark komt ten westen van Hoogkerk en ten noorden van Vierverlaten, naast de spoorlijn richting Leeuwarden, meldt de gemeente.

Met de 8500 panelen kan de gemeente Groningen in één keer 6% van haar energieproductie duurzaam opwekken. Op termijn is het voldoende voor de energiebehoefte van 587 huishoudens.

De panelen kunnen in de toekomst door de inwoners van de stad worden overgenomen zodat ook wie geen geschikt dak heeft kan bijdragen aan een duurzamer stad.

Vierverlaten wordt het 12e zonnepark dat in Nederland gerealiseerd wordt.

Mattias Gijsbertsen, wethouder Duurzaamheid: “De gemeente Groningen wil het realiseren van zonneparken versnellen. Zonne-energie is duurzaam en betaalbaar, zonne-energie is nodig. Dit is ook nodig om de doelstelling van een energieneutraal Groningen in 2035 te kunnen halen.”

De aanleg en exploitatie van zonnepark Vierverlaten zal de regionale economie ten goede komen. Voor de aanleg en het beheer zal gebruik gemaakt worden van regionale partijen.

Het college van Groningen staat achter de aanleg van het zonnepark Vierverlaten en zal de raad voorstellen het benodigde krediet van ruim twee miljoen euro beschikbaar te stellen.

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden