Nieuwbouw Innovatiecentrum Chemie & Engineering op Campus Groningen vliegend gestart

Impressie nieuw Innovatiecentrum.
Impressie nieuw Innovatiecentrum.
Foto: CODEX Architectuurstudio

De nieuwbouw van het Innovatiecentrum Chemie & Engineering op Campus Groningen is vliegend van start gegaan afgelopen woensdag.

Door corona waren er geen bubbels op de bouwplaats, maar met een livestream ging de bouw van start.

In totaal beslaat het nieuwe pand ongeveer 5.000 m2. Het gebouw is gasloos en uiterst duurzaam. Dit komt mede door de inzet van luchtwarmtepompen, PV panelen en een hoogwaardige klimaatschil.

Nadat een drone aan kwam op de bouwplaats, verzorgde Edward van der Meer, directeur Campus Groningen, het openingswoord. Als host liet Annet de Vree, Ontwikkelmanager Triade, de kijkers kennismaken met vertegenwoordigers van de toekomstige bewoners van het gebouw

In het nieuwe Innovatiecentrum vestigen zich een aantal innovatieve en onderzoeksgerichte bedrijven: CLiQ SwissTech (Netherlands), DEMCON, Ducom en MercachemSyncom. Ook biedt het pand ruimte aan start-ups en R&D door de aanwezigheid van twee open innovatielabs in het pand; Innolab Chemie en Innolab Engineering.

Versterking innovatie verstevigt economie

Gedeputeerde IJzebrand Rijzebol van de provincie Groningen en wethouder Paul de Rook van de gemeente Groningen waren ter plekke aanwezig om de officiële starthandeling te verrichten. In het interview met hen benadrukten beiden het belang van het nieuwe Innovatiecentrum voor de Campus en de regio: “We zijn ongelofelijk trots op het gebouw wat hier op Campus Groningen verrijst en zijn ervan overtuigd dat dit Innovatiecentrum een bijdrage zal gaan leveren aan het innovatieve programma wat we hier in de regio met elkaar hebben. We wensen de initiatiefnemers en allen die hierbij betrokken zijn dan ook veel succes. We zullen ongetwijfeld nog veel van hen horen”.

Het event werd afgesloten met een digitale tour door het toekomstige gebouw en een live Q&A.

Volgens de planning nemen eind volgend jaar de gebruikers hun intrek in het nieuwe pand.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen