Groningse energieweek: Gratis duurzame producten en diensten en leuke activiteiten

Foto: Gemeente Groningen

De komende week staat in het teken van de Groningse energieweek. Alle Groningers kunnen in de laatste week van juni profiteren van gratis duurzame producten en workshops in een speciale “Energieloket-pop-up-store”.

Behalve gratis producten ophalen kunnen Groningers ook bijvoorbeeld een duurzaam diner winnen of testrijden in een elektrische auto.

Programma

Het programma biedt inwoners gratis energiebesparingsproducten, ook kan mee gedaan worden aan workshops zaadbommen maken en zijn er gratis wildplukwandelingen. Elke dag geeft Dokter Duurzaam in zijn spreekuur onafhankelijk en gratis advies over het verduurzamen van huur- of koopwoning.

Verder kan men webinars volgen over warmtepompen en isoleren, gratis testrijden in een elektrische auto en een inductiekookplaat ophalen om thuis te proberen.

Duurzaam diner

Kinderen kunnen zich als eerste inschrijven voor het populaire energiebesparingsspel “Junior Energiecoach” en daarmee een paar sokken ophalen van Varkentje Rund. Daarnaast is er informatie over geveltuintjes, groene daken en een tegel-eruit-plant-erin actie. Mensen die samen willen verduurzamen krijgen een kick-start en tot slot kan er een duurzaam diner gewonnen worden.

De pop-up store is van 23 tot en met 27 juni geopend aan de Oude Boteringestraat 68.

De energieweek wordt georganiseerd door Energieloket Groningen, een samenwerking tussen de gemeente Groningen en energiecoöperatie Grunneger Power. De pop-up store is van 23 tot en met 27 juni geopend aan Oude Boteringestraat 68. Lees meer op onze website.

Bij alle activiteiten worden de corona-maatregelen in achtgenomen. Inschrijven voor de activiteiten is daarom nodig.

Energieloket Groningen

Verzamelpunt voor alle activiteiten is het voormalige pand van Grunneger Power. Deze energiecoöperatie verhuist per 1 juli naar een nieuwe locatie en sluit haar laatste week van juni af met het Energieloket Groningen.

Voor meer informatie en het hele programma van de Energieweek: www.grunnegerpower.nl.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen