FC Groningen speelt gelijk tegen Heerenveen

FC Groningen heeft zondagmiddag met 1-1 gelijkgespeeld tegen sc Heerenveen. Beide doelpunten vielen uit strafschoppen.

Voor rust benutte Hicham Faik de penalty voor Heerenveen en Charlison Benschop schoot in de tweede helft raak vanaf de stip.

Ajdin Hrustic was dicht bij een goal na een half uur spelen met een knap schot van grote afstand. In de eerste helft kreeg Heerenveen na ingrijpen van de VAR een penalty in de blessuretijd nadat Deyovaiso Zeefuik de bal op zijn hand kreeg. De scheidsrechter had in eerste instantie een corner gegeven.

In de tweede helft kreeg FC Groningen een penalty nadat een voorzet van Kaj Sierhuis de arm van een Friese speler raakte. Charlie Benschop benutte de strafschop en zorgde voor de 1-1. In de laatste minuten stopte doelman Padt een kopbal van Botman.

Voor de vierde keer op rij eindigde de Derby van het Noorden in een gelijkspel.

Komende woensdag 30 oktober speelt FC Groningen de bekerwedstrijd tegen de Harkemase Boys. Volgende week zondag, 3 november om 14.30 uur speelt Groningen de thuiswedstrijd tegen Willem II.