Kinderen dansen Pasapas: inzameling 4.400 euro voor Beatrix Kinderziekenhuis

Recordpoging Pasapas dansen.
Recordpoging Pasapas dansen.
Foto: Plantsoenloop Groningen

Maar liefst 135 kinderen dansten zondagmiddag tegelijkertijd de Pasapas en zamelden met elkaar een geweldig bedrag van 4.400 euro in. Het nieuwe Groningse record werd rond half 3 gehaald in het sportcentrum Europapark.

Liedjesfabriek

Het ingezamelde geld gaat naar de Liedjesfabriek van het Beatrix Kinderziekenhuis UMCG. De Liedjesfabriek is een mobiele muziekstudio die bij zieke kinderen in het ziekenhuis op bezoek komt. Er wordt gezongen voor een plezierige afleiding én het is een tastbare herinnering waar ze trots op kunnen zijn: hun eigen lied en videoclip.

Kinderen voor kinderen

Olivier van Kinderen voor Kinderen gaf alle deelnemers een warming up en oefende de laatste danspasjes. En toen was het zover, de kinderen waren er klaar voor en dansten hun mooiste Pasapas.

Na de recordpoging overhandigde Kinderburgermeester Jouyaria de cheque van €4.400,- aan Barbara Baijens van Vrienden Beatrix Kinderziekenhuis. Ook hadden Barbara Baijens en Michelle Mencke, van de organisatie van de Plantsoenloop, een mooie oorkonde van het nieuwe Groningse record voor de kinderburgermeester.

Na afloop ontvingen de kinderen allemaal een leuk aandenken in de vorm van een armbandje van hun deelname en een uitnodiging om deel te nemen aan het leukste kinderloopevenement de Plantsoenloop.

De recordpoging werd in het kader van de Nationale Sportweek georganiseerd door de organisatie van de Plantsoenloop Groningen en Stichting Vrienden Beatrix Kinderziekenhuis.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen