Groninger Marktendag: heel veel markt in stad op Duitse feestdag

Foto: Knelis

Groningen verwelkomt donderdag 3 oktober haar Oosterburen tijdens hun nationale feestdag Tag der Deutschen Einheit. De Groningen City Club, Gemeente Groningen en Marketing Groningen organiseren speciaal voor de Duitse bezoekers de Groninger Marktendag.

Met veel verschillende, vooral lokale markten en een speciaal kinderprogramma wordt gezorgd voor een warm welkom voor iedere bezoeker.

Duitse nationale feestdag

De Tag der Deutschen Einheit is de dag waarop de Duitsers de verjaardag van de Duitse hereniging vieren en waarop de meesten een vrije dag hebben.

Heel veel markt

De Groninger Marktendag is te vinden op de Grote Markt, tussen Beide Markten en op de Vismarkt. Het is een verzameling van succesvolle Groninger Markten met onder andere een warenmarkt, vintage en handgemaakte productenmarkt, standwerkers, een visplein, een markt met producten van Groninger bodem en het provincieplein.

Provincieplein

Nieuw op de Groninger Marktendag is het provincieplein op de Grote Markt waar alle zeven regio’s uit de provincie zich presenteren. De regio’s worden vertegenwoordigd door onder andere een aantal ondernemers uit de desbetreffende regio en laten de bezoekers kennismaken met allerlei lekkernijen, proeverijen en activiteiten uit de provincie.

Tijdens de markten is er muziek, eten, drinken en een kinderprogramma van 9.00 uur tot 17.00 uur.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen