Sportcentrum Kardinge viert 25-jarig jubileum

Foto: Gemeente Groningen

Sportcentrum Kardinge viert zaterdag 9 februari haar 25-jarige bestaan met een jubileumdag. Het sportcentrum viert het feest met een uitgebreid programma aan sportieve activiteiten voor jong en oud.

Clinics

Op het programma staan ’s morgens onder ander curling- en ijshockeyclinics en demo’s kunstrijden in de ijshal. Ook kunnen lezingen bijgewoond worden en zijn er clinics van oud top-marathonschaatser Daniëlle Bekkering en Olympische medaillewinnares Margot Boer (2x brons Sochi).

In de middag volgt een spannende wedstrijd op de 400 meter baan op de 100m sprint tussen een ijshockeyer, een kunstrijder of een langebaanschaatser. Bezoekers kunnen zelf ook meedoen met deze sprint. De middag wordt afgesloten met een leuke curlingquiz tussen verenigingen met als hoofdprijs een huurtegoed van 500 euro.

Zeemeerminzwemmen

In het zwembad kan men ’s middags zeemeerminzwemmen of duiken met Miramar Groningen. De Groninger Reddingsbrigade heeft verschillende activiteiten in en rond het 25m bad. Op de squashbanen kunnen bezoekers vrij squashen, clinics volgen bij Smashing en om 12.30 uur is er een squash demo met noordelijke topspelers.

VR-bril

Ook kan er virtueel gesport worden met een VR-bril en kunnen kinderen zich uitleven in de sporthal op de stormbaan of meedoen met de verschillende activiteiten bij de Sportinstuif XXL. Er zijn longboards, IDance Revolution, Sportlab games en nog veel meer.

Clown Joepie

Voor entertainment wordt ook gezorgd door een dweilorkest en clown Joepie, die ook gaat schminken.

Aan de meeste sportieve activiteiten kan men zo mee doen, maar voor een aantal activiteiten is beperkt plaats en kunnen belangstellenden zich opgeven via de website.

Het jubileumprogramma vindt plaats tussen 10.00 uur en 16.00 uur.

Kijk voor meer informatie en het hele programma: sport050.nl

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen