‘Gouden’ fietstunnel nu écht definitief dicht

Foto: Jan Buurma

Het ‘Gouden’ fietstunneltje, tussen de Meeuwerderweg en de H.L. Wichersstraat wordt maandag 26 maart definitief afgesloten. Een eerdere afsluiting werd begin maart uitgesteld door de winterkou.

De afsluiting van deze fietstunnel is nodig voor de werkzaamheden aan de nieuwe zuidelijke ringweg, meldt Aanpak Ring Zuid.

Fietsers kunnen nog op twee andere plekken onder de ringweg door. Ze kunnen langs het Oude Winschoterdiep en via de Verlengde Lodewijkstraat.

Goudkleurig

Het in 2009 geopende fietstunneltje dankt zijn bijnaam aan de goudkleurige wandbekleding. Het doel was om de nieuwe wijk De Linie beter bereikbaar te maken vanuit de Oosterpoortwijk. Om te zorgen voor een prettige en veilige tunnel, werd de Duitse architect Thomas Müller van architectenbureau Müller Reimann uit Berlijn gevraagd voor het ontwerp.

Zuiderplantsoen

Op de plek van de fietstunnel gaat de zuidelijke ringweg in de toekomst ondergronds. Op het verdiepte weggedeelte wordt een nieuw park aangelegd: het Zuiderplantsoen. Fietsers rijden hier straks door het park, over de ringweg heen.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen