Eerste Sociale Koelkast in Groningen

Foto: Gemeente Groningen

De eerste Sociale Koelkast van Groningen is donderdag geopend bij Edanz in De Hoogte. De koelkast is bedoeld om voedselverspilling en honger in Groningen te verminderen. Groningers kunnen via de koelkast eten doneren of eten ophalen.

De Sociale Koelkast is een initiatief van Stadjer Geerte de Jong en geadopteerd door de gemeenteraadsleden Jan Pieter Loopstra en Emile Zirkzee tijdens de Open Raad van 2016.

Sociale Koelkast

Het idee van de Sociale Koelkast is simpel: wie eten over heeft, bijvoorbeeld na een feestje of etentje, kan dit eten aanbieden. Gesloten verpakkingen maar ook kliekjes zijn welkom, zolang het hygiënisch verpakt is en een label met informatie bevat.

Iedereen die behoefte heeft aan eten, kan een kijkje nemen in de koelkast en meenemen waar hij of zij zin in heeft.

De koelkast is geplaatst bij Edanz, een centrum voor ontmoeting en bewustwording in de wijk De Hoogte. Bij Edanz is ook het Free Café gevestigd, waar elke zondag een gratis maaltijd gekookt wordt met eten dat anders weggegooid zou worden. De Sociale Koelkast biedt ook op andere dagen van de week gratis eten voor iedereen die daar behoefte aan heeft.

De Rijksuniversiteit Groningen en het Alfa College steunen het project.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen