Dai Dai Ntab Groninger Sporter van het Jaar 2017

Foto: © Henk Tammens/Gemeente Groningen

Schaatser Dai Dai Ntab is donderdagavond verkozen tot Groninger Sporter van het Jaar 2017. Dit gebeurde tijdens het Groninger Sportgala 2017 in Martini Plaza.

De twee andere genomineerden waren Thijmen Kupers (atletiek) en Sophie Souwer (roeien).

Donar is verkozen tot Beste sportploeg van 2017. Hierin nam Donar het op tegen de volleyballers van Lycurgus.

Sporter van het jaar en Sportploeg van het jaar zijn gekozen door de bewoners in de provincie Groningen, die online op de website van Sportplein mochten stemmen op hun favoriete sporter en sportploeg.

Sporttalent van het jaar en Sportstimuleringsprijs

Schaatser Chris Huizinga werd verkozen tot sporttalent van het jaar en atlete Jorinde van Klinken kreeg de sportstimuleringsprijs van de gemeente Groningen. Huizinga won onder meer goud op het WK junioren en Van Klinken won zilver op het EK junioren.

Sporttalent van het jaar, namens Sportplein en Sportstimuleringsprijs, namens de gemeente Groningen zijn ieder door een aparte sportadviescommissie gekozen. De sportstimuleringsprijs en Sporttalent van het jaar zijn beide een aanmoedigingsprijs voor jonge Groningse sporttalenten.

Schaatster Daniëlle Bekkering mocht de Provinciale Sportprijs in ontvangst nemen. De Provinciale Sportprijs wordt jaarlijks uitgereikt aan een persoon of vereniging die zich op een bijzondere manier heeft ingezet voor de sport.

Sportpenningen

De gemeentelijke sportpenningen voor topsport zijn gegeven aan Albert Bakker (schaatsen), Anke van der Bleij & Ellen Ceelen(paravolleybal), Chris Huizinga (schaatsen), Damion Eigenburg & Just van der Endt (roeien), Marloes Oldenburg (roeien), Sophie Souwer (roeien), Suzanne Libbers (atletiek), Ymkje Clevering (roeien), Jari Groenhart, Juri Dijkstra, Maurice Pater, Sebastiaan Rottier, Matthijs van Meerendonk en Luka Cudic (zwemmen).

De gemeentelijke sportpenningen gaan naar individuele sporters en sportteams die een goede prestatie op nationaal of internationaal niveau hebben geleverd in 2017.

Voor het eerst organiseerden Sportplein Groningen en de gemeente Groningen dit gala samen voor talentvolle sporters in de provincie.

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen