‘Een nieuw huis: en nu de tuin nog’

Foto: Operatie Steenbreek Groningen

Een informatieavond over het inrichten van groene tuinen en daktuinen wordt dinsdagavond 16 januari georganiseerd door de gemeente Groningen, Operatie Steenbreek Groningen, de Korenbloem tuinen met visie en Veenstra daktuinen.

Bij deze informatieavond voor alle ‘nieuwbouwers’ in de gemeente Groningen komt ook de groene inrichting van de buurt aan bod. ‘Welke wensen zijn er? Wat zijn de mogelijkheden in de gemeente Groningen?’

De tuin delft nog wel eens het onderspit bij alle inspanningen en alle keuzes die rondom een verhuizing naar een nieuwbouwwoning komen kijken.

Waarom een groene tuin?

De voordelen van een groene tuin passeren de revue en welke waarde het toevoegt aan de leefomgeving komen passeren deze avond. Deelnemers krijgen tips hoe zij zelf met weinig onderhoud toch een groene tuin kunt creëren. Daarnaast kunnen zij in gesprek over hun wensen voor de groene inrichting van de buurt.

Tijd en locatie

De bijeenkomst is van 19.30 uur – 21.30 uur aan de Oosterhamrikkade 119.

Opgave bij Rixt van Gosliga: [email protected]

Operatie Steenbreek Groningen

Tegenwoordig zijn steeds meer tuinen betegeld. Dit is niet goed voor bijen, vlinders, vogels en egels, die in deze tuinen niet meer kunnen schuilen of voedsel vinden. Ook is het belastend voor het riool met soms wateroverlast tot gevolg.

Met een heel pakket aan acties, markten, kortingsregelingen en zelfs een eigen Groninger tv-serie GoudGroen (ook op YouTube!), enthousiasmeren de ambassadeurs van Operatie Steenbreek zoveel mogelijk Groningers voor het vergroenen van hun tuin.

Tegels eruit, tuin erin!

Gemeente Groningen is actief als lid van Operatie Steenbreek: een landelijke campagne voor vergroening van tuinen, om zo de oprukkende ‘verstening’ van tuinen tegen te gaan. Onder het motto ’tegels eruit, tuin erin’, vinden door heel Nederland acties plaats.

Voor meer informatie: www.operatiesteenbreek.nl/groningen

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen