Plan voor nieuwe supermarkt en nieuwe appartementen De Mérodelaan

Impressie nieuw appartementegebouw De Mérodelaan.
Impressie nieuw appartementegebouw De Mérodelaan.
Foto: Gemeente Groningen

Voor de herontwikkeling van de Aldi-locatie aan de Mérodelaan in de wijk De Wijert zijn plannen om de huidige supermarkt te vervangen door een nieuwe supermarkt en daarboven 55 nieuwe appartementen te bouwen.

De bouw van appartementen op deze locatie is vanuit woningbouw gezien een goede ontwikkeling. De behoefte aan nieuwbouwwoningen blijft groeien in onze stad, meldt de gemeente. De woningen zijn geschikt voor verschillende groepen toekomstige bewoners, daarbij kan het gaan om doorstromers en nieuwe mensen die zich willen vestigen in Groningen.

Herontwikkeling

De nieuwbouw krijgt een eigen parkeerdek met een autolift voor de bewoners. De appartementen worden verkocht of verhuurd inclusief een parkeerplaats op het parkeerdek.

De supermarkt wordt iets groter en de ingang wordt verplaatst naar de oostzijde, bij de kruising De Mérodelaan/Bordewijklaan. Na de zomer gaat het ontwerpbestemmingsplan naar de raad.

Het voorontwerpbestemmingsplan ligt in het kader van de inspraak met ingang van 18 januari tot en met 14 februari 2018 ter inzage bij het gemeentelijk Loket Bouwen en Wonen. Ook is het bestemmingsplan in te zien via gemeente.groningen.nl/bestemmingsplan

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen