VRIJDAGdocenten zamelen geld in voor onderzoek naar alvleesklierkanker

Foto: Communicatie VRIJDAG

Muziekdocenten van VRIJDAG, Pierre Lafay, Anne-Lie Persson en Han Hesselink organiseren zondag 11 juni een speciaal benefietconcert. Met het concert wordt geld ingezameld voor ‘Support Casper’.

Campagne ‘Support Casper’

De campagne ‘Support Casper’ is onderdeel van de Stichting Overleven met Alvleesklierkanker. De grondleggers zijn allemaal vrienden of familie van mensen die zijn overleden aan alvleesklierkanker.

De stichting wil de bewustwording rond alvleesklierkanker vergroten en tegelijkertijd structureel geld inzamelen om het broodnodige onderzoek naar nieuwe, innovatie behandelmethoden mogelijk te maken.

De initiatiefnemers: “Wij willen ons graag inzetten voor Support Casper omdat wij in maart onze lieve collega Carla Schaap hebben verloren in de strijd tegen kanker. Het organiseren van een benefietconcert geeft ons de mogelijkheid om iets te kunnen doen tegen deze nare ziekte.”

Benefietconcert

Tijdens het benefietconcert zijn er onder andere optredens van Izaline Calister, Treats, Thom Brouwer en Njairatoe en George Sopacua. Ook komen verschillende koren van VRIJDAG in actie en spelen Pierre en Nynke Eekhof Klarinet Sonate van Francis Poulenc: tweede deel, Romanza

Het benefietconcert vindt plaats zondag 11 juni om 15.00 uur in de VRIJDAGconcertzaal aan de Sint Jansstraat 7 te Groningen.

De entree voor het concert bedraagt 5 euro. Reserveren voor het concert kan via [email protected]. Ook kunnen bezoekers een donatie doen via de collectebussen.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen