FC Groningen verlies van Heracles Almelo

FC Groningen heeft zondagavond de punten in Almelo laten liggen. In de slotfase van de wedstrijd werd het 4-2 voor Heracles Almelo.

In de eerste helft kwam Groningen na tien minuten spelen al op voorsprong. Jørgen Strand Larsen schoot op aangeven van Tomas Suslov de 0-1 binnen. Heracles kreeg na de goal meer balbezit.

Bilal Basacikoglu kopte de gelijkmaker na een half uur spelen binnen en twee minuten later bracht Nicolai Laursen Heracles op voorsprong.

Na rust verving Daniël van Kaam Marin Sverko en Damil Dankerlui kwam in de plaats voor Wessel Dammers. Met nog ruim een kwartier op de klok werden nog drie aanvallende wissels gebracht onder wie Romano Postema.

Postema kopte de 2-2 binnen met nog een kwartier op de klok. In de laatste minuten van de wedstrijd werd het 4-2 voor Heracles door goals van Orestis Kiomourtzoglou en Neraysho Kasanwirjo.

Aanstaande dinsdag 21 december speelt Groningen de uitwedstrijd tegen AZ.

Achtste finale KNVB Beker

FC Groningen heeft in de achtste finale van het TOTO KNVB bekertoernooi een thuiswedstrijd geloot tegen Eredivisionist N.E.C. Het bekerduel met de Nijmegenaren wordt op 18, 19 of 20 januari 2022 gespeeld in Euroborg. Mocht FC Groningen winnen, wordt ook de kwartfinale in eigen huis gespeeld.