Bekendmaking nieuwe stadsdichter Groningen vrijdagavond via livestream

Archief De Redactie
Archief De Redactie
Foto: Gemeente Groningen

De nieuwe stadsdichter van Groningen wordt vrijdagavond bekendgemaakt via een livestream.

Wethouder Paul de Rook en juryvoorzitter Rob Pronk maken aan het eind van een feestelijk programma bekend wie de nieuwe stadsdichter voor de komende twee jaar wordt.

De huidige stadsdichter Renée Luth presenteert tijdens het feestelijk programma een bundel met stadsgedichten en deelt Dean Bowen zijn ervaringen als stadsdichter van Rotterdam Dean Bowen.

Aansluitend maken De Rook en Pronk de nieuwe stadsdichter bekend. Via een filmpje geven inwoners van de gemeente Groningen de nieuwe stadsdichter nog wat tips en suggesties mee.

De stadsdichter brengt poëzie onder de aandacht van de inwoners van Groningen. Hij of zij schrijft over gebeurtenissen in de gemeente Groningen, moet een activiteitenplan maken en treedt op bij belangrijke gebeurtenissen in de gemeente Groningen.

Uit acht kandidaten koos de jury een winnaar en voorgedragen bij het college van burgemeester en wethouders. Kandidaten moesten onder andere een aantal gedichten inleveren en hun plannen voor het tweejarige stadsdichterschap presenteren.

De bekendmaking wordt georganiseerd zonder publiek vanwege de coronamaatregelen. Vanaf 19.00 uur is via de livestream www.noordwoord.nl/stadsdichtergroningen het feestelijke programma en de bekendmaking te volgen.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen