Zuidelijke ringweg drie weekenden dicht voor opschuiven van twee delen van ringweg

Foto: Archief De Redactie

De zuidelijke ringweg is de komende periode in januari en februari drie weekenden afgesloten tussen de Europaweg en knooppunt Euvelgunne. In deze weekenden worden twee delen van de ringweg een stukje opgeschoven.

Tussen het Europaplein en de Bornholmstraat schuiven beide rijbanen tijdelijk iets op naar het noorden. Daardoor ontstaat ruimte voor de sloop van het zuidelijke deel van het viaduct over de Europaweg.

Tussen de Bornholmstraat en de Euvelgunnerbrug schuift de noordelijke rijbaan juist op naar het zuiden, richting de middenberm. Hierdoor ontstaat bij de Bornholmstraat/Osloweg voldoende veilige werkruimte om de zuidelijke ringweg te verbreden.

Verkeer richting Drachten en Assen

De ringweg tussen de Europaweg en knooppunt Euvelgunne is dicht voor verkeer richting Drachten en Assen in de weekenden van 22 tot 25 januari en 29 januari tot 1 februari. Het verkeer wordt omgeleid via de oostelijke, noordelijke en westelijke ringweg.

Voor deze werkzaamheden is het reserveweekend 5 tot 8 februari gepland als de werkzaamheden niet op tijd klaar zijn.

Verkeer richting Hoogezand en oostelijke ringweg

In het weekend van 12 tot 15 februari is de ringweg dicht tussen de Europaweg en knooppunt Euvelgunne in de richting Hoogezand. Het verkeer kan omrijden via de Europaweg.

Voor deze werkzaamheden zijn twee reserveweekenden gepland, namelijk van 19 tot 22 februari en van 26 februari tot 1 maart.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen