Meedenken over het inrichtingsplan busroute west

Foto: Google Maps

Stadjers en andere belangstellenden worden vandaag, donderdag 28 april en morgen vrijdag 29 april uitgenodigd voor het binnenstadcafé over de nieuwe busroute aan de westkant van de binnenstad. Het inrichtingsplan is in te zien en er kan van gedachten gewisseld worden over het plan met de gemeente.

Het plan gaat over de nieuwe centrumbushaltes op de kop van de Westerhaven en de aanpassingen aan de wegen in het gebied die nodig zijn om de bus hierlangs te laten rijden.

Het binnenstadcafé aan de Poelestraat 2 in Groningen, is geopend op donderdag 28 april van 13.00 uur tot 20.00 uur en vrijdag 29 april van 11.00 uur tot 18.00 uur.

Het inrichtingsplan van de nieuwe busroute is gebaseerd op de reacties tijdens het binnenstadcafé in het Stripmuseum van afgelopen november, de vastgestelde binnenstadvisie en de inspraakreacties op de visie.

Busroute west

Op 24 februari van dit jaar werd de binnenstadvisie ‘Bestemming Binnenstad’ vastgesteld door de gemeenteraad. Hierin krijgen fietsers en voetgangers meer ruimte. Hierdoor gaan de bussen een andere route rijden. Het eerste plan van de visie dat concreet is uitgewerkt, is het inrichtingsplan voor de busroute west: Hoofdstation-Hereplein-Zuiderdiep-Stationsstraat-Emmaplein-Eeldersingel-Westerhaven-A-Weg-Westersingel. In het najaar wordt het ontwerp van de Astraat-Brugstraat-Munnekeholm gemaakt.

Vervanging formele inspraakmomenten

De komende tijd organiseert de gemeente meer bijeenkomsten om samen met de inwoners van de stad plannen te maken. Het gesprek met de stad vervangt hiermee de formele inspraakmomenten op de inrichtingsplannen.

Naast de bijeenkomsten kunt u ook op andere momenten telefonisch of via de mail uw visie geven of vragen stellen aan het projectteam. Dit kan via: [email protected] en telefoonnummer: 14 050.

De plannen voor de binnenstad als geheel staan op: groningen.nl/binnenstad.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen