Tips over afgesloten straten en routes en fietsparkeren Koningsdag 2016

Foto: Google Maps

Tijdens Koningsdag zijn tussen 10.00 uur en 23.0 uur verschillende straten afgesloten voor het verkeer.

Overzicht afgesloten straten:

  • Tussen 10:00 en 23:00 uur : Grote Markt, Oosterstraat, Gelkingestraat, Kreupelstraat, Vismarkt, Akerkhof noordzijde, Poelestraat en Peperstraat.
  • Tussen 11.00 en 00.00 uur: de Paterswoldseweg tussen Leonard Springerlaan en Verzetsstrijderslaan
  • Tussen 11.00 en 00.00 uur: de Parkweg tussen Parkbrug en Paterswoldseweg.
  • Tussen 07:00 en 18:00 uur kunt u alleen lopend de straten van de Vrijmarkt bereiken. Dit zijn: Ubbo Emmiussingel, Praediniussingel, Emmaplein, Ganzevoortsingel, Coehoornsingel, Reitemakersrijge, Museumstraat, Westerkade en Sluiskade.

Snelste routes

Sommige straten zijn Koningsdag afgesloten. Op borden staat hoe u bij de Grote Markt, Vismarkt, Poeleplein, Kromme Elleboog en Vrijmarkt komt. De snelste manier om op de plek van bestemming te komen is de looproutes in het centrum te volgen. Deze routes staan op tekstkarren en speciale borden.

Fietsparkeren

Tijdens Koningsdag zijn er extra fietsenrekken. Deze staan bij Martinikerkhof, Akerkhof, Ossenmarkt, Hereplein, Emmaplein en bij de ingang van het Stadspark.

Gratis fietsenstallingen

Ook zijn er gratis fietsenstallingen open in de Peperstraat, Oude Boteringestraat en bij Pathé.

Verboden fiets te parkeren

Het is verboden fietsen te parkeren in de Poelestraat, Peperstraat, Papengang, Uurwerkersgang, Grote Kromme Elleboog, Kleine Kromme Elleboog, Turftorenstraat (tussen de De Laan en de Ellebogen), Oosterstraat (het gedeelte vanaf de Pearl richting de Poelestraat), de Vismarkt, Waagstraat en de Grote Markt.

Fiets verwijderd?

Als een fiets ergens neergezet is waar het niet mag, dan kan uw fiets worden weggehaald, meldt de gemeente.

Vanaf 28 april kunt u uw fiets ophalen bij het fietsdepot van de gemeente aan de Travertijnstraat. Kijk voor meer informatie op de pagina Fiets kwijt.

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen