Corona screeningsunits Martini Ziekenhuis weggehaald

Foto: Jan Buurma

De ‘corona’ screeningsunits zijn maandag weggehaald voor de ingang van de huisartsenspoedpost van Doktersdienst Groningen (DDG) en de Spoedeisende Hulp (SEH) van het Martini Ziekenhuis.

Er is een structurele oplossing gevonden om screening te waarborgen voor de langere termijn, meldt het Martini Ziekenhuis op de website.

Screening blijft, zowel telefonisch én bij de ingang

“Corona is nog steeds onder ons’, aldus het Martini Ziekenhuis en daarom blijft de screening plaatsvinden. Nu de screeningsunits verdwenen zijn, wordt op een andere manier gescreend. Zowel telefonisch als bij de ingang worden patiënten gescreend, voordat ze worden toegelaten op een huisartsenspoedpost of de SEH.

Patiënten moeten altijd al eerst bellen met de Huisartsenspoedpost voor ze langs kunnen komen. Zowel tijdens het telefoongesprek als bij de ingang moeten bezoekers een aantal vragen beantwoorden.

De patiënt of bezoeker mag vervolgens naar binnen als er geen verdenking op corona is. De patiënt wordt verwezen naar de coronapost als er wel een verdenking op corona is.

Coronamaatregelen

Binnen gelden nog steeds dezelfde maatregelen, zoals het desinfecteren van de handen, looprichtingen en zitplaatsen op anderhalve meter afstand. Per patiënt mag maximaal één begeleider mee.

Kijk voor meer informatie: www.martiniziekenhuis.nl

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden