FC Groningen boekt ruime zege op RKC

FC Groningen heeft vrijdagavond met 3-0 gewonnen van RKC Waalwijk.

Mike te Wierik en Charlison Benschop scoorden voor rust en Gabriel Gudmunsson zorgde een kwartier voor tijd voor de 3-0.

In de beginfase van de wedstrijd hadden Stanley Elbers en Dylan Vente van RKC twee kansen, maar doelman Padt redde beide keren.

Na 21 minuten kopte aanvoerder Mike te Wierik binnen na een goede vrije trap van Ajdin Hrustic. Benschop maakte een kwartier later na een voorzet van Zeefuik de 2-0.

Doelman Padt bracht vlak voor rust redding op een afstandsschot van Rienstra. Na rust waren er geen grote kansen tot ruim tien minuten voor het einde van de wedstrijd. Na een voorzet van Mo El Hankouri besliste Gudmundsson de wedstrijd.

Volgend weekend is er geen eredivisievoetbal vanwege een interlandprogramma. Zondag 20 oktober speelt FC Groningen de uitwedstrijd tegen Sparta Rotterdam.