Drie punten voor FC Groningen door winst op PEC Zwolle

FC Groningen heeft zaterdag drie punten gepakt thuis te winnen van PEC Zwolle. Ramon Pascal Lundqvist scoorde voor rust en Ajdin Hrustic maakte na ruim een uur spelen de 2-0.

Groningen startte de avond aanvallend. Na 19 minuten spelen schiet Lundqvist van net buiten de zestien de 1-0 binnen via de binnenkant van de paal.

Na dik een uur spelen verdubbelde Hrustic de score. Op aangeven van Charlison Benschop schoot hij vanaf de rand van het strafschopgebied rustig in de hoek.

Ook invaller Reza, die vorige week nog vier keer scoorde voor Zwolle kon het verschil niet maken.

FC Groningen stijgt door deze overwinning naar de twaalfde plaats in de eredivisie met zeven punten uit zes wedstrijden.

Komende week speelt FC Groningen woensdag 25 september de uitwedstrijd tegen PSV. Deze wedstrijd werd eerder in het seizoen uitgesteld wegens Europese verplichtingen. Zaterdag 28 september gaat FC Groningen op bezoek bij regerend landskampioen Ajax.