FC Groningen wint thuisduel voor zevende keer op rij

Voor de tweede keer deze week bezorgt invaller Paul Gladon de winst voor FC Groningen. De thuiswedstrijd tegen Excelsior werd gewonnen met 1-0.

In de eerste helft waren er geen grote kansen. Alleen Absalem en Mahi hadden een kans. Excelsior bracht na rust meer gevaar met kansen voor Mounir El Hamdaoui en Jurgen Mattheij. Trainer Buijs bracht na een kwartier spelen in de tweede helft Paul Gladon en Django Warmerdam binnen de lijnen voor Mo El Hankouri en Ludovit Reis.

In de 70e minuut was het raak en scoorde Gladon voor de tweede keer deze week. Op aangeven van Amir Absalem nam Gladon de bal aan, draaide weg en knalde de bal in de verre hoek: 1-0.

FC Groningen stijgt door de winst naar de achtste plek in de Eredivisie.

Volgende week zondag, 14 april speelt Groningen de derby tegen Heerenveen. De uitwedstrijd in het Abe Lenstra Stadion begint om 14.30 uur.